//Plugins sense CDN ?>
Els dos igualadins expliquen que, tot i no ser a la capital de Noruega, a l’alberg on passaven la nit sí que es van viure reaccions davant els atemptats. ‘Divendres a la nit, hores després que passessin els esdeveniments, els noruecs de l’alberg on ens trobàvem estaven enganxats a la televisió’. Segons detallen Carme i Ricard, la situació era de ‘silenci absolut, una sensació de consternació absoluta’.
Als igualdins, que estan viatjant per les muntanyes nòrdiques, els va cridar l’atenció el fet de veure, en les notícies d’Espanya, imatges que a la televisió noruega no havien vist. ‘Les imatges de gent ferida o cossos no es van emetre a Noruega’, subratllen.
Les ciutats s’omplen de solidaritat
Seguint la seva ruta, Carme i Ricard van passar diumenge per una població gran, Bergen, ‘on havien convertit un monument del centre de la ciutat en un punt on expressar la solidaritat i la seva pena’. El monument va quedar cobert d’espelmes, missatges, flors i banderes del país, segons sintetitzen.
L’actitud dels noruecs era de silenci absolut: ‘la gent no comentava res, simplement estaven en silenci’. Tal i com exposen els igualadins, hi havia un degoteig de gent que contínuament mostrava la tristesa davant del monument.
A través d’internet, Carme i Ricard avancen que estan seguint la notícia de forma molt irregular, ja que disposen de poca connexió a internet.
Samu
Igualada
26 de juliol 2011.12:11h
Amb fets com els de Noruega es torna a demostrar que els discursos xenòfobs i radicals continuen plenament vigents. A escala nostra, Plataforma per Catalunya hauria de començar a plantejar-se una... Llegir més part del seu ideari més extremista. De bojos n’hi ha a tot arreu, però quan t’inflen el cap...