TORNAR

Treballadors socials de Corea del Sud visiten la Residència Pare Vilaseca i el ViuB2

societat
Diumenge, 8 setembre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Els treballadors i treballadores socials s’han interessat pel sistema de valoració del grau de dependència vigent al nostre país, pels tipus de professionals que son necessaris per atendre a les persones grans, i per les instal·lacions del centre

Un grup format per 15 treballadors socials de Corea del Sud, acompanyats per un intèrpret, han visitat la Residència i Centre de dia Pare Vilaseca i el Residencial ViuB2 aquesta setmana. La visita ha estat organitzada per Jeollanam-do Association of Social Workers, l’associació de treballadors socials de Jeollanam-do, una província situada al sud-oest d’aquest país asiàtic, i formava part d’una estada d’una setmana a Europa amb l’objectiu de conèixer els models d’atenció i cures del nostre país.

El grup va ser rebut per Jordi Ferrer, Gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, i va visitar el centre de dia, les diverses unitats de la residència, la sala de fisioteràpia, la sala d’estimulació sensorial Snoezelen, el parc de salut del jardí, i la sala polivalent Teresa Mimó. Els treballadors i treballadores socials es van interessar pel sistema de valoració del grau de dependència vigent al nostre país, pels tipus de professionals que eren necessaris per atendre les persones grans, i per les instal·lacions del centre.

Posteriorment, el grup va visitar el Residencial ViuB2, on va visitar un dels 71 pisos, que disposaven de mobiliari adaptat, menjador-sala d’estar, cuina equipada, bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, terrassa individual, sistema d’avisos en cas de caiguda o emergència, calefacció amb termòstat individual i ventilador de sostre. També van visitar les zones comunes del ViuB2, incloent el Restaurant MenjaBé, el gimnàs, la sala d’estar, la biblioteca i el jardí. Van poder veure que l’objectiu dels pisos era garantir que les persones grans poguessin viure bé al seu habitatge amb el màxim de comoditats i mantenir l’autonomia el màxim temps possible. Si les persones ateses als pisos posteriorment perdien autonomia, se’ls oferia continuïtat assistencial amb serveis com el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), els centres de dia i, en darrer terme, el pas cap a la residència assistida.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.