//Plugins sense CDN ?>
Tot seguit, la dinamitzadora del programa va explicar-ne el funcionament i va presentar les parelles, un total de 30, que es trobaran de novembre a febrer una hora a la setmana. Cada parella decideix a quina hora li va bé quedar i a partir de la sessió de presentació van trobant-se al lloc que ells decideixen amb l’objectiu de conversar en català. A banda de les parelles actuals, a l’acte també hi van assistir parelles d’edicions passades, que després de fer les deu trobades inicials de què consta el programa han volgut continuar quedant. És el cas de la Isabel i la Souad, que es van conèixer a l’abril i continuen, perquè, segons la voluntària, “en aquestes trobades no només aprèn la Souad sinó que jo també m’enriqueixo de la seva cultura. Ara mateix estic esperant trobar-nos perquè em portarà un pastís del Marroc i m’explicarà com el fa”.
Les parelles noves estan integrades per aprenents de procedència ben diversa: des del Marroc fins a Colòmbia, passant per l’Argentina o Lituània, són algunes de les nacionalitats que van ser presents a la trobada. La majoria d’aquests aprenents són alumnes dels cursos de català per adults del Consorci per a la Normalització Lingüística, tot i que no és un requisit per formar part del programa, ja que qualsevol ciutadà pot participar-hi sempre que tingui un nivell mínim de català i pugui usar-lo per conversar encara que sigui amb dificultats. Pel que fa als voluntaris, són persones que parlen el català habitualment i que decideixen dedicar una hora a la setmana per ajudar a algú a parlar-lo, perdre la vergonya i conèixer la cultura catalana.
El Voluntariat per la llengua fa deu anys que es duu a terme i fruit d’això actualment hi ha alguns aprenents que ja poden fer de voluntaris. Aquest és el cas de l’Olha, d’Ucraïna, que fa uns anys era aprenenta i ara parla el català tan correctament que ha decidit fer de voluntària i ajudar a altres persones a aprendre’l. Segons ella “jo els puc ajudar perquè jo vaig passar per la mateixa experiència i conec les dificultats que comporta”.
La sessió de presentació de parelles lingüístiques també va servir per presentar el calendari d’activitats conjuntes del grup del Voluntariat per la llengua. D’aquesta manera, la quarentena de parelles lingüístiques actives d’Igualada podran veure’s un cop al mes amb la resta de participants del programa per fer activitats col·lectives com assistir a la cantada de nadales del desembre a la plaça de l’Ajuntament o fer una visita guiada per conèixer la història i les instal·lacions del Teatre de l’Aurora.
El Voluntariat per la llengua és obert tot l’any i les inscripcions es poden fer des de www.vxl.cat o de manera presencial a través del Servei Local de Català d’Igualada situat al carrer Lleida, 78.