//Plugins sense CDN ?>
Fanny Fernández Palú s’ha endut el primer premi, Vanesa González Márquez el segon, i Soraya Cantero el Premi Públic, per la foto que ha recollit més likes a Instagram. En el concurs hi ha participat 21 autores amb 41 fotografies diferents, que es poden veure al centre Mont-Àgora fins al 8 d'abril.
El passat dissabte es va celebrar l’entrega de premis del 21è Concurs de fotografia “Com ens veiem les dones?” que Dones amb Empenta (DAE) organitza pel 8 de Març i que aquest any s'ha dedicat a la pressió estètica.
Tres concursants de Vilanova del Camí són les guanyadores d’una edició que ha estat especialment creativa i que ha comptat amb la participació de 41 fotografies de 21 autores diferents. Fanny Fernández Palú s’ha endut el primer premi amb l’obra “No més presses”, formada per dues fotografies que aborden un tema de molta actualitat, com són les rutines de pell, les “skincare”, però amb nenes. El jurat ha valorat que les dues fotos sobre les nenes i l’estètica visibilitzen molt bé la pressió estètica de la nostra societat, patriarcal i capitalista, que promou a través de les xarxes socials l’ús de cremes per cuidar la pell a edats molt petites, entre nenes que tenen la pell perfecte, que no els fa falta.
El segon premi ha estat per Vanesa González Márquez per l’obra “El que sempre havien estat complexes, el pas del temps relativitza i celebra”. El jurat ha valorat que és una reivindicació del propi cos, sigui com aquest sigui.
Finalment, Soraya Cantero s’ha endut el Premi Públic, per “Darrera d’ella, jo”, la foto que ha recollit més likes a Instagram.
Actualment el Concurs de fotografia de DAE es desenvolupa per aquesta xarxa social, intentant implicar una mica més participants i públic, que es convida a votar la foto que més agrada. La proposta d’aquest any era parlar amb perspectiva de gènere sobre tot el que gira a l’entorn de la pressió estètica com un problema estructural que pateixen molt més les dones. Perquè des de l’entitat es recorda que la pressió per estar guapes, tenir un cos determinat, anar vestida d’una determinada manera o semblar joves, és un mecanisme de dominació patriarcal que afecta molt més a les dones, perquè la bellesa continua sent un “atribut femení” i la pressió estètica sobre els cossos i l’aparença de les dones resulta un mecanisme de control molt eficaç, que afecta directament a la seva seguretat, autoestima i projecció social. Des de DAE es valora molt totes les fotografies participants, sobretot les que s’han fet especialment per al concurs, que aquest any destaquen per estar molt pensades, ser molt creatives, amb posades en escenes molt interessants i atrevides, amb molt talent.
L’acte va tenir lloc al centre Mont-Àgora, a càrrec de Nati Veraguas i Margarida Fité, en representació de l’entitat, i Coral Vázquez, de l’Ajuntament, amb la inauguració de l’exposició de totes les fotografies concursants, que restarà oberta fins el 8 d’abril, en l’horari de la sala.