L'entitat demana centrar-se no només en les víctimes de Síria, sinó en totes les persones que s'han desplaçat per causes alienes a la seva voluntat. El dia 30 de setembre a 2/4 de 8 de la tarda es convocarà una Assemblea Oberta a l'Espai Cívic Centre per tal de recollir i acordar propostes per treballar en aquesta campanya tant des de les entitats com amb la participació de persones individuals.
Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR) de l'Anoia ha emès un comunicat on ha demanat que no hi hagi migrants "de primera i de segona classe" arrel de la crisi dels refugiats. El col·lectiu ha decidit adherir-se a la campanya 'Acull'. Manifesten que "tot i que actualment la crisi dels refugiats se centra en Síria" hi ha a tot el món "60 milions de persones que viuen fora de les seves llars a causa de la guerra, la violència, la greu vulneració dels drets fonamentals i la pobresa".
Un acte d'UCFR, a la Plaça de Cal Font
UCFR denuncia que "de les 625.000 sol·licituds d'asil que hi van haver el 2014 a la UE, l'Estat espanyol en va acceptar menys de l'1%. Espanya és un dels estats en què és més difícil sol·licitar asil polític. A més són per tots coneguts i àmpliament denunciats el murs de Melilla i les presons camuflades en forma de Centre d'Internament d'Estrangers (CIE), que no són un exemple de respecte i protecció als drets humans". Afegeixen que "davant l'actual crisi dels refugiats, que es viu de forma alarmant, es preocupant que es plantegi la distinció entre refugiat i migrant. Cal dir que la classificació legal d'aquestes condicions no porten a la consecució dels mateixos drets. Així la definició de refugiat s'està fent servir quan una persona es troba forçada a fugir del seu país per una persecució per raons d'ètnia, religió i nacionalitat o per raó d'opinió política o de conflicte bèl·lic, i deixa fora d'aquests motius a la migració per motius econòmics. Correm el perill de crear migrants de primera i de segona classe depenent de la figura legal que se li adjudiqui".