TORNAR

UCFR impulsa la campanya 'Acull' a l'Anoia

El col·lectiu convoca una trobada per debatre propostes sobre l’acolliment dels refugiats

societat
Dimecres, 23 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'entitat demana centrar-se no només en les víctimes de Síria, sinó en totes les persones que s'han desplaçat per causes alienes a la seva voluntat. El dia 30 de setembre a 2/4 de 8 de la tarda es convocarà una Assemblea Oberta a l'Espai Cívic Centre per tal de recollir i acordar propostes per treballar en aquesta campanya tant des de les entitats com amb la participació de persones individuals.

Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR) de l'Anoia ha emès un comunicat on ha demanat que no hi hagi migrants "de primera i de segona classe" arrel de la crisi dels refugiats. El col·lectiu ha decidit adherir-se a la campanya 'Acull'. Manifesten que "tot i que actualment la crisi dels refugiats se centra en Síria" hi ha a tot el món "60 milions de persones que viuen fora de les seves llars a causa de la guerra, la violència, la greu vulneració dels drets fonamentals i la pobresa".

Un acte d'UCFR, a la Plaça de Cal FontLa plataforma formada per diferents entitats i persones individuals que té com a objectiu lluitar contra qualsevol manifestació feixista i racista, remarca que "volem denunciar les polítiques migratòries que actualment està portant a terme la Unió Europea i Espanya". En el cas del conflicte Sirià "cal dir que no és un conflicte nou ja que s'inicia en els moviments de la primavera àrab de l'any 2011, quan les classes populars es van aixecar contra la dictadura". Entenen que l'onada de refugiats "és conseqüència de la guerra i de la passivitat política davant d'aquest conflicte. En aquests moments cal exigir a la UE i a Espanya que acullin el màxim nombre de refugiats i que ho facin complint el dret internacional, reconeixent tots els drets bàsics amb la màxima protecció i respecte a la dignitat de les persones".

UCFR denuncia que "de les 625.000 sol·licituds d'asil que hi van haver el 2014 a la UE, l'Estat espanyol en va acceptar menys de l'1%. Espanya és un dels estats en què és més difícil sol·licitar asil polític. A més són per tots coneguts i àmpliament denunciats el murs de Melilla i les presons camuflades en forma de Centre d'Internament d'Estrangers (CIE), que no són un exemple de respecte i protecció als drets humans". Afegeixen que "davant l'actual crisi dels refugiats, que es viu de forma alarmant, es preocupant que es plantegi la distinció entre refugiat i migrant. Cal dir que la classificació legal d'aquestes condicions no porten a la consecució dels mateixos drets. Així la definició de refugiat s'està fent servir quan una persona es troba forçada a fugir del seu país per una persecució per raons d'ètnia, religió i nacionalitat o per raó d'opinió política o de conflicte bèl·lic, i deixa fora d'aquests motius a la migració per motius econòmics. Correm el perill de crear migrants de primera i de segona classe depenent de la figura legal que se li adjudiqui".



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.