//Plugins sense CDN ?>
La Unió Turística de l'Anoia, que forma part de la Unió Empresarial (UEA), obre la porta als restaurants i establiments del sector de la comarca a rebre assessorament per la normativa europea que estableix que aquest sector haurà d'informar dels al·lèrgens que hi ha als menús. El 13 de desembre entrarà en vigor un reglament europeu (UE 1169/2011) sobre la informació als consumidors d'ingredients i al·lèrgens als aliments, que unifica la normativa europea sobre etiquetatge d'aliments i també, en el cas dels restaurants, dels aliments que es venen directament als consumidors sense envasar. Existeix una aplicació, Restalergia, que els permet detectar i gestionar els al·lèrgens i les intoleràncies alimentaries presents a cada recepta. L'Unió Turística ofereix als restaurants ajudes per adquirir aquesta aplicació i farà una jornada informativa sobre el tema el dimarts 11 de novembre, a les 6 de la tarda.
Aquesta aplicació ajuda a crear fitxes d'al·lèrgens i intoleràncies alimentàries per cadascun dels plats d'un restaurant. Així facilita complir amb la nova llei, estalvia temps i agilitza d'una manera important la creació i gestió d'aquestes fitxes, a més d'evitar possibles sancions administratives (que podrien posar els inspectors) o penals (en cas de produir-se una al·lèrgia o intolerància en un client). Tot el contingut nutricional, d'al·lèrgens i intolerants alimentaris d'aquesta aplicació ha estat elaborat per la doctora Teresa Garriga, especialista en al·lergologia de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. Per a inscripcions a la jornada o per més informació sobre la normativa o l'aplicació web de Restalergia, contactar amb la Unió Turística Anoia al 938052292 o al correu uea@uea.cat