//Plugins sense CDN ?>
En tres setmanes, el cel de l'Anoia tornarà a estar esquitxat per desenes de globus. Aparells que en bona part tenen factura anoienca: l'empresa Ultramagic d'Òdena, malgrat els durs anys de crisi, continua encapçalant en dura competència amb una fàbrica britànica, el mercat mundial.
La fàbrica instal·lada a la zona est de l'aeròdrom d'Òdena produeix cada any un centenar de globus. La xifra s'ha vingut mantenint tots aquests anys, ja que el mercat d'aquests aparells ha resistit amb relativa bona salut la recessió econòmica que durant uns anys va afectar quasi tots els àmbits productius. Un dels fundadors d'Ultramagic i actual màxim responsable, Josep Maria Lladó, explica que "junt amb una empresa anglesa som els fabricants més grans actualment". Es tracta de Cameron Balloons, instal·lada a la ciutat portuària de Bristol, fundada pocs anys abans que Ultramagic, el 1971.
Ultramagic factura ara per ara uns cinc milions d'euros anuals. En el cas del sector de globus de passatgers, amb caixes que poden encabir 24 ó 30 persones, l'empresa amb seu a Òdena és la líder del mercat. Lladó apunta que "d'aparells en fabriquem de tot tipus, però els globus de passatgers que són els mes grans són la part més important del negoci i la que més guanys ens permet".
Des que es va fundar fa gairebé 40 anys, per un grup d'amics igualadins que havien recorregut l'Àfrica, Ultramagic ha construït ja més de 2.200 globus. Els seus mercats principals, a part de les companyies locals de viatges com Kon Tiki o Camins de Vent, però s'exporten a tot el planeta. Lladó aclareix que "està molt repartit i cada any varia". La regió turca de Capadòcia, on hi ha un important negoci turístic de viatges sobre les seves roques, els Estats Units on se celebren importants festivals com Alburquerque, Japó i França, són els seus principals mercats.