TORNAR

La Unió Empresarial contribuirà a la construcció d'un abocador a Hondures

La Diputació de Barcelona acompanya aquest projecte de cooperació

societat
Dissabte, 5 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una delegació de la UEA, encapçalada pel president de l'entitat, Blai Paco, ha viatjat aquesta setmana a Hondures per conèixer de primera mà la situació que viu el municipi de Trujillo. En aquest indret hi ha previst un projecte de cooperació per a instal·lar un abocador de residus.

La Unió Empresarial de l'Anoia ha engegat un projecte de cooperació al desenvolupament a Hondures. Es tracta d'un projecte internacional, de caire medi ambiental, que té per objectiu realitzar un estudi per construir un abocador, i evitar la contaminació, el deteriorament de l'entorn, i l'impacte que generen els residus sòlids en la població, el sòl, la fauna i flora de la zona.

Des de la UEA, i en concret des de la Comissio Internacional de l'entitat, aquest projecte, promogut per la Diputació de Barcelona, es veu com una nova oportunitat de negoci, una nova línia per a la projecció internacional de les empreses de l'Anoia de tots els sectors a través de la cooperació. En aquest sentit, durant el viatge s'han programat diverses trobades i reunions de treball amb empresaris del territori i amb la Cambra de Comerç del departamant de Cortés, on es concentra la major part de l'activitat industrial del país, per establir possibles sinergies entre l'empresariat hondureny i anoienc. 

Situació a Hondures

La municipalitat de Trujillo, on es farà el projecte Hondures viu una complexitat en residus evident. Tot i que els municipis són responsables d'assegurar que el servei de recollida i dipòsits controlats sigui proporcionat a tots els seus habitants, la realitat mostra que només un 20% dels municipis tenen un servei de recollida (en cap cas selectivament). La situació actual de la ciutat de Trujillo en gestió de residus és totalment deficitària. Diàriament es recullen entre 800 i 850 tones d'escombraries, a través d'una recollida domiciliària problemàtica i sense unes pautes de selecció en origen dels residus domiciliaris, comportant un problema de residus al carrer sense cap tipus de control, i una disposició final d'aquests residus de manera aleatòria a diferents punts del municipi, sense cap control ni mesures adients per evitar les possibles malalties generades ni la contaminació del sòl.

El projecte

Blai Paco, entrevistat per mitjans localsEl projecte s'emmarca dins el "Plan estratégico para el manejo de desechos sólidos urbanos de los municipios de Tela, Trujillo y Guanaja", redactat el 2014, i que compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona. A més de la UEA, que coordina els treballs del projecte, al projecte també hi participa PLATCONSA: una plataforma d'empreses de construcció de la comarca d'Anoia que donarà assistència tècnica en els treballs del projecte relacionats amb les infraestructures del dipòsit controlat; i l'Ajuntament de Castellolí, que aporta la seva experiència com a ens que té unes instal·lacions d'abocador de residus en el seu terme municipal.


2 Comentaris

J

Josep

7 de setembre 2015.23:03h

Respondre

Esta molt be que es fiqui la merda a algun lloc per a que no la veguem ni res, pro per que collons no es fa un pla de gestio de reciclatge en comptes d’enterrar tots els residus?
Lo bo es que... Llegir més despres, es faran servir les patates per fer carburant, i es plantara X planta per a fer bioplastic. Clar, llavors serem Eco. Jilipolles tambe serem alomillor si plantem plastic a sobre de tones enterrades de plastic.

On es el moviment per a l’oportunitat dels joves? Quines falces esperances esteu venent?

j

jaume rodguez enrich

conca d odena

5 de setembre 2015.04:28h

Respondre

Igualada en el Mon.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.