TORNAR

Vallbona d'Anoia s'adhereix a la “Xarxa Mai més” de l'Amical Mauthausen

Des de l’ajuntament es faran treballs de divulgació, prevenció i recerca històrica

societat
Dilluns, 19 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Vallbona d'Anoia s'ha adherit a la "Xarxa de memòria i prevenció del feixisme. Mai més” impulsada per l'Amical Mauthausen. La xarxa està integrada per  ajuntaments, com el de Vallbona d'Anoia, entitats i centres educatius, amb el suport d'institucions i governs supralocals, que signen convenis amb l'Amical Mauthausen. Amb el seu conveni, l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia es va comprometre a col·laborar en tasques de divulgació, prevenció i recerca històrica.

Aquest acord permetrà la col·laboració en projectes pedagògics, xerrades, conferències i exposicions, cicles de cinema sobre la deportació, entre d'altres. L'Ajuntament es compromet a participar conjuntament amb l'Amical en la tasca de sensibilització i divulgació i prevenció del feixisme. També col·laboraran en la recerca històrica dels deportats de la localitat i en la implicació en el projecte d'entitats culturals i cíviques, especialment dels centres de secundària del municipi.

Maribel Ferrer, alcaldessa de Vallbona d'Anoia, va assistir el 26 d'octubre a la IV Trobada d'ajuntaments de la Xarxa Mai Més a Manresa en què va poder assistir a una ponència sobre Conceptes i terminologia al voltant de la memòria històrica i a la presentació de documents de treball i experiències municipals relacionats amb la memòria històrica.

L'any 1962 ex deportats i deportades dels camps de concentració nazis van fundar l'associació Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya. L'Associació recull l'experiència personal de la deportació, l'exili, el pas pels camps francesos i la dissortada vivència als camps nazis, però també l'experiència i la defensa de la II República i els valors que representava. L'Amical treballa per la conservació de la memòria històrica de la deportació republicana, pel reconeixement jurídic de les víctimes i per a la prevenció del feixisme i la defensa dels Drets Humans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.