//Plugins sense CDN ?>
Vallbona d'Anoia passa a ser un més dels municipis de la comarca que s'han sumat a aquest model de recollida. Enguany també ho ha fet Calaf, que ha aconseguit unes xifres del 85% les primeres setmanes.
L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia aprovava en el seu darrer ple municipal el plec de clàusules tècniques i administratives per regir la contractació del servei porta a porta de la recollida de la fracció resta, selectiva i orgànica dels residus municipals. La convocatòria de la licitació s'aconseguia amb els vots a favor dels grups municipals CUP Vallbona, d'ERC i de Junts per Vallbona (que es va abstenir a la proposta, però va aprovar el plec de clàusules), i el vot en contra del grup PSC Vallbona. La licitació del servei de recollida porta a porta es farà mitjançant el perfil del contractant de la pàgina web de l'Ajuntament.
El consistori ha triat aquest canvi "atès que està demostrat que és el que aconsegueix un percentatge més elevat de reciclatge i que permet assolir les quotes exigides per Europa i l'Agència de Residus de Catalunya". Segons dades de l'Agència, el passat 2019 a Vallbona només es van obtenir un 6% de reciclatge de la fracció orgànica, un 5% dels envasos, un 2% del paper i cartó i un 3% de vidre. Segons aquestes dades, un 85% del total generat, com a rebuig i només un 17% de reciclatge de les diverses fraccions.
Segons aquestes dades, el 58% de residus generats potencialment reciclables van a parar a l'abocador. D'altra banda, el preu per tona que acaba a l'abocador que paga l'Ajuntament ha anat augmentant els darrers anys, amb una base de 60.000 euros/any, més el cost de la selectiva, a la qual s'han hagut de sumar les regularitzacions de 12.000 euros el 2019, de 21.000 el 2020 i de 25.000 aquest any. Per tal de donar a conèixer en què consisteix el nou sistema i fer més fàcil l'adaptació, l'Ajuntament ja ha fet dues sessions informatives dirigides al veïnat, per explicar i resoldre dubtes sobre el sistema Porta a Porta.