//Plugins sense CDN ?>
Dins els actes de les Festes del Roser, Vallbona d'Anoia ha celebrat aquest diumenge la recentment creada Fira de la Garlanda. Amb tres anys de vida, el mercat de botiguers i artesans del Roser ha homenatjat els antics hostals del Camí Ral. Aquesta jornada ha servit per promocionar el municipi i dinamitzar-ne el comerç.
Sota el nom de Garlanda, un tortell típic de la zona, la fira ha acollit una quarantena de paradistes. De parades d'artesania fina a gastronomia, ubicades al llarg del carrer Major i carrer Nou de la vila. El típic dolç n'ha estat el protagonista a causa del concurs que se li dedica exclusivament. Al llarg del migdia, la plaça de l'Església de Vallbona ha acollit aquest certamen gastronòmic popular, que ha comptat amb la rebuda del Garlander d'honor, el pastisser igualadí Josep M. Guasch.
Més tard s'han tastat les garlandes i s'han entregat els corresponents premis a les següents categories: la garlanda més bona, la de recepta més innovadora i a la millor presentació. També s'han pogut degustar, mitjançant tiquets, receptes i plats que dels establiments de restauració i d'alimentació de la vila, acompanyats de copes de vi i cava, i de cervesa artesana. Paral·lelament la jornada ha acollit la trobada de puntaires i mostra d'entitats.
El Camí Ral a la Fira de la Garlanda
Al llarg del matí s'han anat realitzant sortides de visita guiada sota el títol "Visita Vallbona, parada i fonda". Aquestes perseguien l'objectiu de donar a conèixer el passat del municipi. Vallbona d'Anoia va néixer del pas del Camí Ral d'Aragó on els viatgers feien parada i fonda per descansar i menjar en els seus trajectes entre Barcelona i Lleida. Les cases més antigues del municipi van ser construïdes a tocar del camí, a l'actual carrer Major, de les quals gran part eren fondes per als viatgers.