//Plugins sense CDN ?>
Junt a Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt són els altres dos municipis on Aigua de Rigat presta el servei de subministrament sense que estigui regularitzat. A Igualada, els partits d'esquerra (ERC, PSC, CUP i Decidim) van expressar la setmana passada la seva intenció de fer un pas cap a la seva gestió pública. Vilanova, on el PSC governa aliat a altres tres partits, l'alcaldessa demana temps per reflexionar per quin model s'optarà.
En ple debat sobre el futur de la gestió de l'aigua a la capital de l'Anoia, dos dels municipis veïns segueixen en una situació similar a la d'Igualada. Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt no tenen tampoc un contracte de concessió del seu servei d'aigua. Aigua de Rigat és l'empresa que dona el servei, amb la diferència que els ajuntaments d'aquestes dues poblacions no tenen participació en l'accionariat de l'empresa (el consistori d'Igualada té una tercera part de les accions). La setmana passada, en la roda de premsa de l'oposició igualadina en la que van demanar la gestió pública de l'aigua, es va apuntar que els actius vinculats a Vilanova del Camí podrien estar sobre els 624.000 euros atenent al cabal que consumeix el municipi. Amb tot, Noemí Trucharte, l'alcaldessa del municipi, considera que "encara és massa aviat" per parlar de la decisió o no d'engegar la gestió pública i descarta que enguany l'Ajuntament hi intervingui.
Per bé que el govern del municipi ha expressat el darrer any la seva voluntat de fer passos en la remunicipalització dels diversos serveis, com va ser el cas -que va aixecar protestes- de la neteja dels edificis públics, Trucharte matisa que cada cas s'estudiarà amb detall i en el subministrament de l'aigua "encara tenim moltes coses sobre la taula com per prendre una decisió definitiva".
L'alcaldessa remarca es valorarà la factura econòmica. Recorda que aquest dilluns, en el ple de pressupostos -que es van aprovar-, es va abordar també la situació de l'enllumenat públic. Un servei per al que al final no s'opta per la municipalització perquè s'han aconseguit importants rebaixes, "gairebé la meitat", per part de l'empresa concessionària sobre el que es pagava amb anterioritat, uns 143.000 euros, de manera que el canvi dels elements actuals a leds "serà molt més econòmic".