//Plugins sense CDN ?>
La Flama del Canigó es va encendre per primera vegada el 1955 però no va ser fins el 1964 que es va quedar encesa al Castellet de Perpinyà. Per tant, aquest any se’n celebra el cinquantè aniversari i en fa 30 que arriba ininterrompudament a Igualada. Per aquest motiu, des de l'organització fa molts mesos que treballen per fer d'aquesta edició, un esdeveniment únic. El principal repte és que per primer cop, es farà, de la mà d'atletes federats (la majoria internacionals) tot el recorregut a peu.
Per primera vegada el recorregut d'alta muntanya, que fa 31 km i 200 metres, es farà íntegrament a peu. Per dur a terme aquesta fita històrica que comporta una gran preparació física, es comptarà amb la presència de 9 atletes federats. En cada tram, com a mínim n'hi haurà un d'igualadí.
El segon repte, ha estat el d'aconseguir una torxa que aguanti encesa tot el recorregut, els sotracs del camí i la meteorologia. Tal com ha explicat Joan Tort: "primer de tot vam pensar en una torxa olímpica, però per sorpresa nostra, només duren 15 minuts". La solució ha estat una torxa que ha fabricat Autimec, empresa d’enginyeria igualadina. Aquesta eina de 800 grams feta d’alumini, durà la flama en una càpsula de vidre que la protegirà de la temperatura i el vent.
La Flama del Canigó arribarà dilluns vinent a 400 viles dels Països Catalans. Superant un any més les xifres de l'edició prèvia, centenars d'equips de foc distribuiran la flama portada directament del Canigó. Seguint diverses rutes, la flama encendrà desenes de fogueres d'arreu del territori la vigília de Sant Joan.
Un recorregut de 223 quilòmetres
El recorregut d’alta muntanya, que fa 31,2 km, és només una part de la totalitat del recorregut, que en fa 223. Tots ells es fan corrent, 192 són per carretera mentre que el tram d’alta muntanya sols es pot fer a peu per corriol de muntanya.