Divendres, 2/12/2016
1732 lectures

Una gran col·lecció (la teva)

Últim cap se setmana per gaudir d’una exposició de gran qualitat al Museu de la Pell. Es tracta d’una selecció de gravats de la col·lecció del crític d’art Daniel Giralt-Miracle; en aquesta selecció hi podem veure obres dels més importants artistes plàstics de la segona meitat del segle vint a Catalunya, i d’altres de la península i internacionals.

És un conjunt d’obra gràfica que Giralt-Miracle ha tingut ocasió d’aplegar al llarg dels anys en la seva tasca com a crític, autor, historiador i comissari d’innombrables exposicions d’art i, com explica ell mateix en la presentació, cada obra està vinculada a un moment o circumstància especial.

Fa uns anys vaig tenir l’oportunitat d’exposar a la fira d’art ST-Art a Estrasburg. Em van explicar que, entre algunes famílies de la zona, era costum estalviar al llarg de l’any alguna quantitat de diners i, en els dies de la fira, anar plegats a triar una peça que agradés a tots els membres de la família (uf! no deu ser fàcil això).

Personalment crec que, si hi ha algun indicador de nivell cultural d’una societat, aquest n’hauria de ser un. Llegim de vegades ressenyes sobre l’evolució de l’àmbit de l’art plàstic amb xifres astronòmiques pagades per museus i col·leccionistes en subhastes impossibles. De cap manera ni aquestes xifres, ni aquestes transaccions, tenen res a veure amb l’art; culturalment tenen el mateix significat que el de tones de carbó.

Tots podríem tenir la nostra petita col·lecció d’art, és possible trobar obra gràfica assequible que és una delícia. I cada peça adquirida en una ocasió especial, en companyia d’algú estimat, després d’un estalvi fet de petites renuncies, tindrà un valor excepcional i únic, ple d’històries per explicar.

Estem en època de regals i obsequis, és un bon moment per entrar a les galeries d’art i a les botigues dels museus. Demanem que ens mostrin obra gràfica, no busquem grans firmes ni pensem en inversions, la cultura plàstica no és això. Triem aquella obra que ens agradi i emocioni, numerada (nombre de còpies que ha fet l’artista) i firmada a mà i, si la volem regalar, pensem en qui la rebrà i que, amb la nostra tria, regalem una mica de nosaltres.

Comencem, aquest any, la nostra petita (gran) col·lecció d’art i amb cada obra afegida creixerem també en poesia.

Altres articles de Xavier Vives i Sabaté

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.