//Plugins sense CDN ?>
Al Museu Comarcal de l’Anoia es pot visitar, fins el 3 de juliol, una fascinant exposició sobre els primers segles de l’existència d' Els Prats de Rei i que es relaciona amb el topònim Sigarra citat per Ptolemeu al segle II d.C.
La mostra és una exposició didàctica de les peces fins ara trobades. Ens explica el context social i econòmic, l’ús, el moment històric i entorn geogràfic de monedes ibèriques, de peces de ceràmica grega, de restes arquitectòniques o tombes paleocristianes, entre moltes altres.
El conjunt és com una pel·lícula del que va ser la vida quotidiana en la nostra comarca en el pas de la cultura ibèrica a la romana, sens dubte un període important en la seva evolució que, com ens expliquen els panels, sembla que va saber adaptar-se i aprofitar-se de les circumstàncies.
Al final tot el que s’ha trobat, tot el que queda d’aquella societat, és el que va desenvolupar l’art i el disseny de l’època: les restes d’arquitectura, de copes, de mosaics, d’eines i estris que dissenyaven i tenien cura del seu aspecte i funcionalitat. Clarament un signe de cultura, d’una cultura que perdura.
A part de la divulgació històrica i del treball arqueològic que aporta l’exposició, és de remarcar el treball de disseny de tota la mostra realitzat per l’estudi igualadí Espai Gràfic.
El disseny fa un excel·lent treball de contextualització, cada panel explicatiu amb el text corresponent situa gràficament i diàfana les peces exposades, des de la fotografia fins a la il·lustració ens ensenyen quan i com s’utilitzaven o, si és el cas, com i on es van trobar; completa el que està incomplert i exemplifica amb detalls.
Les il·lustracions mateixes de línia senzilla i clara són nítides i instructives amb la senyalització del punt d’interès al qual fa referència el text o la peça exposada. Un gran treball didàctic i divulgatiu que segur ha exigit una laboriosa recerca.
Complementa l’exposició una llarga cronologia que relaciona cada moment històric de les restes amb els principals esdeveniments de l’Europa coneguda.
Aventuro que deu estar en la ment de tots que estaria molt bé que d’aquesta mostra en sortís una petita publicació.
Estaria molt be un recull escrit i fotogràfic de l’Exposició i el context històric.
La vàrem visitar amb els de l’Auga acompanyats pel Conservador del Museu de Prats de Rei i les seves... Llegir més explicacions ens van fer endinsar molt més en tot el que vèiem.
Juan
20 de maig 2016.16:17h
Com ja ens te acostumats,excel·lent i didàctic article el del Xavi!!!
”lo bueno y breve dos veces bueno”