//Plugins sense CDN ?>
El 2007 es va fer la primera convocatòria de les beques d’arts visuals Igual-Art al millor programa d’art inèdit i, al llarg d’aquestes deu convocatòries, s’han pogut veure interessants propostes artístiques realitzades per gent jove.
Aquests dies hem assistit a la realització final de la convocatòria del 2017 que va ser atorgada al projecte de l’artista Núria Riba, amb la col·laboració de Jordi Torrecilla, que ha consistit en un mural exterior dedicat als Moixiganguers d’Igualada.
La selecció ha estat un encert per poder disposar d’un mural d’aquestes dimensions ja que la ciutat està més aviat mancada de manifestacions d’art mural al carrer. Sí que tenim a la comarca un remarcable antecedent de mural a Santa Margarida de Montbui, amb l'obra 'Above the law' de l'artista australià Brad Robson realitzada el 2016.
El mural ‘Instants’, situat al cap d’amunt del carrer de Sant Faust, visible baixant pel carrer de Santa Anna, és una obra fresca i lluminosa, amb un traç ràpid, contundent i eficient, apropiat a la temàtica pel que representa d’esforç, moviment i energia. Potser cal comentar que a la paret li manca perspectiva per a una observació còmoda i per a una obra d’aquestes dimensions.
Amb aquesta intervenció s’ha recuperat una d’aquelles mitgeres cegues que fan grises i avorrides les ciutats; són espais moltes vegades descuidats amb mostres visibles de deterior. La pintura mural revaloritza l’edifici i es converteix en un especial regal al ciutadà que, en aquest cas, amb la representació dels Moixiganguers –dels quals els artistes en formen part– participa de la simpatia general amb una simbologia de molts valors positius.
Nombrosos estudis demostren l’efecte positiu de l’art en l’ànim de les persones. Quan passem per davant el mural, i conscientment el mirem, difícilment no deixarem anar un somriure, els muscles es relaxaran, la ment s’obrirà i ens sentirem millor. Experiments meticulosos de laboratori han demostrat que interactuar amb entorns i objectes agradables millorem l’activitat que estiguem fent, ens fa més creatius i resistim millor les petites contrarietats del dia a dia.
Siguin doncs benvingudes aquestes obres que hem de considerar com aportacions valuoses a la cultura i al benestar.