TORNAR

La diada de Sant Jordi resisteix

Un matí radiant compensa un vespre amb precipitacions puntuals

cultura
Diumenge, 24 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest any, Sant Jordi es plantejava diferent: deixava de festejar-se en dia laborable, dilluns 25 és festiu a les escoles i, a més, hi havia previsió de precipitacions. Tot i els temors, llibreters i floristers afirmen que la diada va ser positiva en vendes i, fins i tot, voldrien que altres anys seguís sent un dia festiu.

Un total de 8 floristeries, 12 llibreries, una trentena d'entitats, 4 mitjans de comunicació, 6 partits polítics i 6 centres educatius inundaven la plaça de Cal Font d'Igualada de lletres i tons vermells aquest dissabte festiu. El matí assolellat va començar a tenir moviment a partir de 2/4 d'11 però, des de llavors, el trànsit constant de ciutadans no va parar fins les 7 del vespre, quan el vent i els núvols van impedir que continués la tranquil·litat. Així i tot, la pluja no va ser massa llarga, i la majoria de parades van poder seguir venent.

El fet de no ser un dia laborable havia provocat certs temors entre el sector, però sembla que l'afectació, sortosament, no va ser la prevista. De fet, des de la floristeria Zinnia van augmentar molt les vendes el divendres 22, un fet que el va fer pensar que el dissabte baixarien. Així i tot, segons van afirmar durant la diada de Sant Jordi "les vendes van molt bé, hem portat figures i roses més elaborades i les estem venent perfecte. Potser la gent que marxava va comprar anticipadament, però avui [dia 23] seguim contents".

La floristeria Roset també va confirmar que van vendre moltes més roses el divendres, la vígila de la diada, en comparació amb els altres anys. "Teníem por que la gent marxés de cap de setmana, però les vendes estan sent positives, tant a la parada de la plaça de Cal Font d'Igualada com a la botiga. En caure amb dia laborable al matí venien les escoles i nosaltres el negoci el fèiem a les tardes, però aquest any estem tenint moltes més vendes durant el matí".

Per altra banda, la Llibreria Rabell i Llegim...? Llibreria van coincidir amb Víctor Amela com un dels autors més venuts. A la Rabell també van destacar La màgia de l'ordre, de Marie Kondo, i l'últim de Sergi Pàmies, Confessions d'un culer defectuós. Entre les novetats literàries de l'Anoia, els tres més venuts van ser Mig adormits, d'Oriol Solà, Quin cacau!, d'Anna Marsal, i La Granja Pla, d'Henar Morera. Isabel Casas, de la Llegim...? també va destacar el recull de contes Tot això ho faig perquè tinc molta por, d'Empar Moliner: Los besos en el pan, d'Almudena Grandes; Els Pescadors, de Chigozie Obioma; i els del Jonas Jonasson.

Tant a la llibreria Rabell com a Llegim...? van tenir més feina al matí que els altres anys, ja que normalment els matins eren de públic escolar, els migdies venia poca gent i a la tarda s'omplia. Aquest any des de 2/4 d'11 del matí hi va haver un públic molt familiar, i es va vendre més literatura infantil. "La compra d'aquest Sant Jordi és més familiar que mai", va afirmar Isabel Casas. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.