TORNAR

El festival Zoom obre les portes

Avui estrena d'un capítol de Ventdelplà

cultura
Dijous, 6 novembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ciutadans i ciutadanes, representants polítics, directors, productors, actors, actrius i periodistes, una bona colla s'ha donat cita aquest dimecres al vespre a l'Ateneu Igualadí en la inauguració del festival europeu de telefilms. Entre els del sector van asistir a la gala Angel Pavlovsky, Concha Cuetos i Cristina Plazas.

19h estrena del capítol 258 de Ventdelplà

Roger Casamajor

Angel Pavlovski i Concha Cuetos

Cristina Plazas

Donat ja el tret de sortida, queden per endavant quatre dies intensos, amb 22 projeccions, telefilms de concurs, fora de concurs, pels més menuts de casa, sèries actuals, noves i antigues, de tot. Ahir al vespre es van deixar veure alguns dels protagonistes de tota aquesta ficció televisiva que ha anat guanyat qualitat i quantitat amb el temps.

Cristina Plazas, una de les actrius del telefilm estrenat aquest dimecres 'Comida para gatos', explicava el canvi que s'ha vist darrerament entre els llargmetratges d'aquest gènere. En aquest sentit recordava que fa temps els telefilms solien ser gairebé sempre dramàtics, basats en fets reals i sovint escabrosos, i el fet de guanyar impacte en pantalla s'exagerava la realitat que representava "no poder ser fidels a les històries que teòricament estàvem narrant era un problema pels actors, però hi havia un excés de drama. ‘Comida para gatos’ té un toc d'humor i de paròdia de situacions i conflictes familiars més sa".

L'altra evolució que destaca l'actriu és la de la qualitat, "cada vegada més s'assimila a les produccions pel cinema (tot i que es fa tot molt ràpid i amb moltes presses). Ara, els guions dels telefilms són bons, cosa que abans no passava".

En aquesta línia valora de manera significativa que Carlos Pastor, el director de ‘Comida para gatos’, els fes assajar "en televisió no s'assaja dos o tres dies abans, es prova davant les càmeres, en aquesta producció hi ha hagut una feina especial i ben feta".

‘Comida para gatos’ és el desè telefilm de Plazas, que ha combinat la petita pantalla amb el cinema i el teatre, de manera professional des de fa gairebé 20 anys. Considera que ha tingut molta sort "perquè he volgut ser actriu i ho he estat; sempre he tingut feina, amb més o menys garantia i qualitat però he anat treballant".

I és que la crisi també afecta als actors "no només pel fet de quedar-te sense feina, o no trobar-ne, sinó per com pot afectar una retallada a una producció, amb menys material o de menys qualitat, menys dies potser no, tot es fa tan de pressa...(somriu)"

Com Plazas, Angel Pavlovsky, Concha Cuetos i Roger Casamajor van passar ahir per la gala. Al llarg d'aquesta setmana acabaran de passar actors, actrius productors i directors que donaran recolzament, com ells feien ahir amb ‘Comida para gatos’, a cadascuna de les produccions que es presenten al festival.

Avui és el torn de la sèrie de Ventdelplà, a les 7 del vespre es projectarà de forma inèdita el capítol 258. Seguirà el fòrum de l'espectador en el que intervindran Josep Mª Benet i Jornet, el director de la sèrie Jesús Segura i els actors Anna Barrachina (la Nuri), la Clàudia Cos (la Cristina) i l'Abel Folk (el Jordi).

Les projeccions d'aquesta nit:

21.00 Las manos del pianista - al Teatre de l'Ateneu

22.00 Mà morta pica la porta - al Teatre de l'Aurora

22.30 12, heiss: ich liebe dich - Al teatre de l'Ateneu (amb la presència de la directora Connie Walther)

programa


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.