TORNAR

El PDeCAT d'Igualada defensa la creació de premis "davant les incompatibilitats en les beques"

El govern matisa que el canvi es deu a les incompatibilitats amb ajuts d’altres administracions

ensenyament
Dissabte, 4 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els antics convergents han defensat la seva política d'ajudes i suport als estudiants davant les crítiques d'algunes forces de l'oposició. Defensen el seu sistema de premis introduït enguany i que "continuem fent una aposta de garantir un ensenyament públic a tots els nivells d'estudi: pla de xoc a les escoles publiques, nou institut públic Badia Margarit i el projecte de ciutat universitària amb la incorporació de nous graus al campus".

En el darrer ple d'Igualada es van aprovar les bases especifiques reguladores de les subvencions de l'Ajuntament d'Igualada per cursar estudis de postgraduació universitària. L'import dels ajuts serà entre 500 i 800 euros i dependrà del nombre de crèdits matriculats i aprovats. Es tracta d'una de les primeres mesures d'ajuts als estudiants per aquest any 2017 acordades amb el grup municipal de Socialistes d'Igualada, ja que també durant aquest exercici, s'obrirà convocatòria per premis d'excel·lència i reconeixements acadèmics per universitaris i formació professional. El govern igualadí, format per membres del PDeCAT i Demòcrates, recorda que "el Ministeri d'Educació i la Generalitat promouen les seves pròpies beques universitàries" i que s'ha hagut de revisar la tipologia d'ajudes: "hem de tenir en compte el règim d'incompatibilitats, ja que sinó es podria posar en risc els ajuts que perceben els joves d'aquestes dues administracions".

El ple de dimarts, en el que es va votar aquesta línia de premisAixí, l'Ajuntament parla "d'una clara aposta pel talent dels joves, per facilitar-los eines que els permeti especialitzar-se amb postgraus i màsters" i de cercar "l'excel·lència i reconeixement acadèmic, tant universitari com de formació professional". En aquest sentit, el PDECAT matisa que "s'ha fet l'anàlisi d'altres ajuntaments. S'ha detectat que alguns municipis han deixat de donar aquests ajuts per aquestes incompatibilitats. Altres ajuntaments han hagut d'incorporar requisits per no ser incompatibles".

El PDeCAT demana a alguns grups de l'oposició que "deixin de fer demagògia en temes tan sensibles com la renda de les famílies i la formació dels joves. Cal ser molt rigorosos i oferir oportunitats als joves". Anuncien que "invertirem 87.000 euros en suport als estudiants universitaris i d'FP, amb complement de 9.000 euros en beques de llibres per primària i secundària 33.123 en beques menjador, i 30.000 per menjadors als instituts".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.