TORNAR

Les alcaldies de la marca blanca del PSC miren cap a Esquerra

Les candidatures de Progrés Municipal del 2011 s’allunyen del PSC

politica
Dimarts, 25 novembre 2014. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El PSC pot perdre el nord. I en el sentit literal. Les tres candidatures afins als socialistes amb la marca blanca de Progrés Municipal, ubicades al nord de la comarca, Copons, Calonge de Segarra i Veciana, estan lluny de repetir fórmula. A Castellolí, l'alcalde Joan Serra confirma a Anoiadiari que Units per Castellolí es vincula a Esquerra

L'arquitectura dels equilibris a l'Anoia després de les municipals del 2015 pot ser molt diferent. El PSC que havia tingut gràcies a la marca blanca Progrés Municipal els ajuntaments de Copons, Castellolí, Calonge de Segarra i Veciana, podria no tenir cap candidatura en aquestes poblacions. Quedaria orfe de presència al nord de la comarca, pendent de concretar una proposta per Calaf, on el 2011 no va aconseguir cap regidor. Malgrat que quantitativament aquestes poblacions no tenen la importància de les del sud, si no cristal·litza cap candidatura i aquestes passen a Esquerra, mantenir l'actual nombre de consellers o tornar a recuperar el diputat comarcal serà encara més difícil. A Castellolí, la Plataforma Units per Castellolí es vincularà als republicans. L'actual alcalde de Copons, Cesc Salamé, estaria a prop de fer-ho també. Fonts d'Esquerra confirmen que hi ha converses amb altres alcaldes de Progrés Municipal perquè es vinculin al seu partit a través d'una marca blanca. 

Per part del PSC, el partit admet que només té tres candidats confirmats: Daniel Gutiérrez a Masquefa, Noemí Trucharte a Vilanova del Camí (on queda la incògnita de quèe farà Vanesa González) i Salustià Monteagudo a Cabrera d'Anoia. Des del PSC Anoia s'assegura que "el relleu de Pere Navarro per Miquel Iceta ha rebaixat certes tensions" i esperen poder reconduir la situació. "A Igualada es podria recuperar una fórmula similar a l'Entesa, sota el paraigües de Progrés Municipal" expliquen. A Montbui, on el PSC té una còmoda majoria absoluta, resta la incògnita de si Teo Romero tornarà a liderar la candidatura. L'altre feu del PSC a la comarca és Els Hostalets de Pierola. Els socialistes no confirmen si Daniel Vendrell, l'alcalde, es tornarà a presentar. Vendrell és sobiranista, com els alcaldes de Progrés Municipal, però no hi ha cap proximitat a Esquerra.

Fins al moment, només a Castellolí s'ha confirmat el pas de l'equip a una marca blanca d'Esquerra el 2015. A Copons aquesta possibilitat estaria molt a prop. A Veciana, Jordi Servitje i el seu equip han confirmat que es presenten a la reelecció, però queda decidir amb quines sigles. A Calonge de Segarra, Xavier Nadal no ha decidit si concorrerà a les municipals del 2015 ni amb quin segell. En aquests dos darrers casos, també hi ha converses amb ERC.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.