TORNAR

I l'Anoia seguirà sense representació a Madrid

Carolina Telechea es queda a prop d’entrar al Congrés

politica
Dilluns, 27 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més a prop, però com en les altres legislatures estatals, no hi haurà cap representant anoienc a les cambres espanyoles. Carolina Telechea, número sis a la llista d'Esquerra Republicana de la demarcació, s'ha quedat a les portes d'entrar com a diputada. 

Resultats idèntics en escons als del 20 de desembre a la demarcació de Barcelona. Esquerra, que portava al número sis de la seva llista a la igualadina Carolina Telechea, ha repetit els cinc escons i ha quedat en tercera posició. Els republicans han calcat el resultat a nivell de Catalunya. Més difícil ho tenia encara Àngels Chacón, número set a la llista convergent: el seu partit ha retingut el nombre de representants i ha quedat fora també del Congrés. Telechea ha quedat a unes desenes de milers de vots de ser representant de l'Anoia.

La candidata, amb el seu fill, a punt de dipositar el votL'escó que ballava entre Ciudadanos, PSC i ERC ha estat finalment retingut pel partit taronja. No s'esperen importants variacions una vegada es recepcioni el vot per correu. En tot cas, durant una legislatura llarga, es podria produir alguna renúncia dels cinc diputats republicans que, de retruc, portaria l'anoienca al Congrés.

Des de fa gairebé un segle, amb un sistema de representativitat per partits judicials aleshores, l'Anoia no té un representant a Madrid. Àngels Chacón comenta que "cal esperar ben poca cosa del govern que surti ara. Rajoy sempre s'ha amagat rere pantalles de plasma i ha afrontat poques coses". Per la seva part, el portaveu d'Esquerra a Igualada, Josep Maria Palau, apunta que "No podem estar satisfets, però, perquè l'objectiu en aquestes eleccions era que la Carolina Telechea sortís escollida diputada, i per molts pocs vots en el conjunt de la demarcació de Barcelona, això no estat possible".

 


2 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

27 de juny 2016.07:15h

Respondre

Quina Llàstima la Sra. Chacon no podrá ensenyar el ”bon govern” igualadí...

p

pep

27 de juny 2016.11:07h

Et deus referir al DESGOVERN del fum, veritat Joan?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.