TORNAR

La participació cau als municipis grans de la comarca en el primer avanç

Entre les anècdotes, la d’un veí de Vilanova que volia votar amb el sobre de propaganda electoral, directament

politica
Diumenge, 26 juny 2016. 15:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Les primeres dades de participació a l'Anoia testimonien una gran diferència entre els municipis grans i els petits. A la 1 del migdia, la participació a Igualada, Vilanova i Montbui era entre quatre i cinc punts inferior a la del 20 de desembre.

La participació ha caigut a la comarca en els quatre municipis més grans respecte a les dades que hi havia a les mateixes eleccions a les dues cambres estatals del 20 de desembre. A Igualada, a la 1 del migdia, només han passat per les urnes un 32,67% dels electors, pel 36,19% del 20 de desembre; les xifres a Vilanova són similars, 31,77% per 36,86%; a Montbui, només es comptava amb 32,32% mentre que fa mig any, a la 1 del migdia eren ja 36,56%. Entre les viles més poblades, Piera és on la participació s'ha mantingut més constant. Un 33,4% ha dipositat ja el seu vot, quan el 20 de desembre eren dos punts més. 

Butlletes electorals del passat 20 de desembre FOTO: Europa PressA Masquefa, on a la 1 de les passades generals es comptava ja amb més d'un 40% dels electors, ara la xifra s'ha reduït també uns quatre punts: 36,83%. Als municipis més petits, la diferència entre l'avanç de participació dels dos comicis és més reduïda. A Argençola a la 1 del migdia havia votat només un  28,43% dels ciutadans cridats a les urnes, un punt i mig menys que fa uns mesos; a Jorba, un 27,84%, amb una diferència d'1,32%. Entre els pobles petits, hi ha el sorprenent cas d'Orpí, que pendents de l'avenç de les 6 i les dades de participació finals, ha passat del 36,84% del desembre al 26,32% d'aquest 26-J.

Pel que fa a les taules, de moment, no consta cap incidència greu. L'anècdota més irrisòria, la d'un ciutadà al Casal de la Gent Gran de Vilanova, que volia votar amb el sobre de propaganda electoral del PP directament. El personal de la mesa li ha recordat que cal fer-ho amb les butlletes. 

 


2 Comentaris

S

Sr. Jo

Igualada

26 de juny 2016.19:08h

Respondre

Votant del Partit Popular havia de ser...

a

alberto

2 de juliol 2016.18:12h

No se com els deixant, votar, sense el carnet de bon català!
Es un escàndol!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.