TORNAR

La CUP debat sobre si presenta candidatura a Igualada

Unes setanta persones participen a l’Assemblea oberta celebrada aquest dissabte a l’Espai dels somnis

politica
Dissabte, 24 gener 2015. 17:34. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Una setanta persones han participat aquest dissabte al migdia en una assemblea oberta per debatre l'opció de presentar una candidatura de la CUP a Igualada a les eleccions municipals que se celebraran el proper mes de maig. Tot i que no es va fer cap votació ni es van prendre decisions, els participants van respondre a la pregunta "Cal una candidatura per canviar-ho tot a Igualada?", que era el lema de la convocatòria. Ara, l'assemblea de la CUP, que des de fa un any es reuneix setmanalment per construir alternatives populars a la capital de l'Anoia, tenen damunt la taula les opinions (majoritàriament favorables a la presentació de candidatura a les municipals), dubtes i inquietuds de la ciutadania que ha participat en aquesta assemblea oberta. En les properes setmanes -les eleccions són a girar la cantonada- s'hauran de prendre decisions. Això, sí, assembleàriament. 

La jornada va començar amb quatre grups de debat sobre diversos àmbits: justícia social (serveis socials, sanitat, serveis públics, habitatge, etc.), cohesió social (cultura, educació, gent gran, joventut, immigració, gènere, etc.), model de ciutat (urbanisme, comerç, mibilitat, etc.) i transparència i participació. Seguidament, es van posar en comú tots els punts debatuts als grups. D'aquesta manera es va trencar el gel per al debat principal: donar resposta a la crida de l'assemblea oberta: "Cal una candidatura per canviar-ho tot a Igualada?". En un cercle obert, els assistents van donar la seva opinió -pràcticament unànime a favor de presentar candidatura als comicis de maig- i van plantejar alguns dubtes, centrats bàsicament en la implicació de les persones en aquest projecte.

A l'assemblea oberta també s'hi van veure membres d'altres partits i moviments, com Procés Constituent, ICV, Podemos o Pirates, que van confondre el debat en manifestar reiteradament la conveniència de fer una llista única que aplegui totes les forces d'esquerra. Això, com deia aquell, avui no tocava.

L'assemblea que, des de fa gairebé un any, està treballant per posar els fonaments de la Candidatura d'Unitat Popular a la ciutat, va recollir totes les opinions, sensacions i dubtes dels participants per considerar-ho en les properes assemblees setmanals i prendre, en les properes setmanes, la decisió de presentar o no una candidatura a l'Ajuntament d'Igualada. Tant o més important, també van recollir implicacions: persones que poden aportar temps i experiència a aquesta iniciativa.

El proper dimecres 28 de gener, a 2/4 de 7 de la tarda, se celebrarà a l'Espai dels somnis una trobada oberta a totes aquelles persones que vulguin conèixer de prop aquest projecte i vulguin participar-hi.


4 Comentaris

O

Oriol

Igualada

28 de gener 2015.19:01h

Respondre

Potser hi ha bones intencions, però d’experiència política no en tenen ni un borrall, si volen fer alguna cosa de profit han de deixar tan de dogma, grans eslògans i fins i tot demagògia i... Llegir més començar ha ser més pragmàtics. Ah, i tan de bo deixessin de criticar altres partits d’esquerres!

Per a aquestes eleccions m’agradaria que no es presentessin, més enllà, quan hagin madurat i tinguin un bon equip, idees clares i formes educades, endavant, probablement els voti.

A

Anna

Igualada

3 de febrer 2015.12:57h

Oriol,
experiència política n’hi ha molta, perquè l’Ajuntament no només és política, hi ha molts altres espais des d’on es fa política, i aquesta gent hi participa des de fa molts... Llegir més anys... el teu argument ens portaria a tenir sempre els partits tradicionals a l’ajuntament, és a dir, a no avançar mai, a no tenir oposició.

Em sembla que tampoc hi ha hagut males formes amb ningú, simplement intenten consolidar el seu projecte polític des de l’assemblearisme i la participació directe, i potser hi ha altres formacions polítiques més preocupades de fer llistes que no pas de treballar. En tot cas, i veient el desconeixement que tens de la CUP potser no tens prou elements per jutjar l’equip ni les idees... i segurament la CUP no vol el teu vot, vol que t’arremanguis i participis.

d

dani

igualada

25 de gener 2015.22:15h

Respondre

els votants orfes d’erc des dels temps del gran puigcercós ja tenim ganes de votar una Esquerra de debò. presenteu-vos sisplau!!

J

Juan

25 de gener 2015.07:57h

Respondre

La CUP es la esperansa de renovar la societat I lliberarla de la dictadura rdel capitalisme salvatge que ens te presoners I que els politics actuals amb la corrupcio I la seva dictadura particular... Llegir més accepten miran
t solament els seu interessos Tinc 57 anys, tindreu el meu vot I de tota la familia.No digueu No a les municipals.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.