TORNAR

Les diputades anoienques coincideixen "són unes plebiscitàries"

Maria Senserrich i Alba Vergès parlen sobre la convocatòria del 27-S

politica
Dissabte, 24 gener 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

A nou mesos de les eleccions que va convocar Artur Mas fa nou dies, les dues diputades anoienques al Parlament, Maria Senserrich (CiU) i Alba Vergès (ERC), parlen sobre el que signifiquen aquests comicis i com veuen el futur proper del país a nivell polític

Les dues diputades anoienques al Parlament, la convergent Maria Senserrich i la republicana Alba Vergès, han parlat amb Anoiadiari de la convocatòria de les eleccions per al 27 de setembre i de les seves sensacions. No dubten a afirmar, al revés d'altres forces, que "seran unes eleccions plebiscitàries", però discrepen respecte al paper del president Artur Mas. Ambdues no descarten continuar i estar a llistes de nou, tot i que Senserrich té les seves reserves.

La composició del Parlament decidiria la independènciaParlamentària des de 2010, el cicle com a diputada de la igualadina Maria Senserrich ha coincidit amb el d'Artur Mas com a president. Senserrich es confessa, després de l'anunci, com "molt il·lusionada". Creu que la data del 27-S "ens permetrà explicar bé les coses i ens dóna temps. És un dia encertat i a més es dóna aire a les municipals". La convergent remarca que "no es podia convocar per la Diada, per llei, i una altra jornada era molt difícil, massa just". Els republicans estan menys convençuts amb la data, tot i que Senserrich afirma que "tothom ha cedit i els acords ja tenen això".

Vergès, diputada des de les votacions del 25-N, "esperava l'acord però no és la data que volíem. Hauria d'haver estat abans, tot i que és preferible que la data ja estigui concretada per fi". L'acord permet afluixar de moment amb la polèmica de les llistes: "per fi en deixem de parlar". Senserrich i Vergès estan d'acord  que "són eleccions de caràcter plebiscitari" encara que dins el règim ordinari. La republicana explica que "el caràcter plebiscitari ve conferit pel contingut i el resultat. Si hi ha punts comuns i el resultat és ferm". Ara, CiU i ERC s'han de posar a elaborar un full de ruta. I l'acord va posar les bases perquè sigui així i els propers mesos "enllestim temes com la hisenda pròpia i concretar una seguretat social. Cal fer lleis per protegir  les persones més febles".

Senserrich dubta sobre repetir

Alba Vergés està il·lusionada a  poder repetir: "tinc ganes de continuar aquesta feina, seguir amb les coses que he treballat al Parlament. Voldria ser a llistes". Al cap hi té col·laborar en aquesta construcció d'"estructures d'estat" com "fer lleis com la de transitorietat jurídica, perquè les empreses tinguin una seguretat quan deixem d'estar subjectes a la llei espanyola" i vol recolzar el seu partit ERC de cara a unes municipals "que són també una campanya de país". Maria Senserrich no es veu encara en una llista. "He tingut l'honor de ser diputada i estar a llistes, estic al servei de la gent, però no m'hi veig de nou encara" confessa.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.