TORNAR

Alba Vergés espera un consens independentista abans de les plebiscitàries

La diputada igualadina celebra que CDC parli obertament d’independència

politica
Dimarts, 2 desembre 2014. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, serà avui al vespre al Palau de Congressos per dir la seva després de la conferència del president Artur Mas de fa set dies, en la que proposava una llista de país única. Alba Vergés, la diputada republicana de l'Anoia, no es tanca a aquesta opció però manifesta que hi ha alternatives

La diputada igualadina d'Esquerra, Alba Vergés, veu amb bons ulls la possibilitat d'una llista conjunta en el cas d'unes eleccions plebiscitàries per la independència. Vergés, en tot cas, creu que seria igualment bo si concorren diferents llistes "i no tenen perquè ser totes de partits polítics" amb un punt en comú. La peça bàsica és que hi hagi abans dels comicis un esforç per "acordar el full de ruta i pactar com fer el govern de concentració. No serà senzill. Caldrà pactar en la diversitat. El ventall ha de ser més ampli que CiU i Esquerra".

La diputada no exclou la idea d'una llista únicaVergés assenyala que "el més important és que per primer cop Artur Mas va parlar clar d'independència i ara es parla obertament que formi part dels programes, però cal una forma que maximitzi diputats", ja sigui en una llista única o en diverses. En tot cas, "des d'ERC estem contents que es plantegi un nou pas". Avui Junqueras plantejarà un full de ruta cap a la independència i ressalta que els republicans volen "parlar amb  tothom, no només amb Mas" i que "cal aclarir què fer els propers mesos. Abans que la llista calen terminis i procediment acordat".

El procés constituent

La representant anoienca retreu que s'ha retardat la concreció d'estructures d'estat que calia engegar abans. Ara és prioritari, segons ells, "un procés constituent, que cal començar des de ja, amb hisenda pròpia. De fet, ja hauria d’estar feta aquesta hisenda". Vergés espera parlar amb tothom, també "Unió democràtica, que és una aliada necessària si exceptuem a Duran Lleida, que s’ha despenjat". La diputada afirma que la CUP i ICV-EUiA són molt importants i "també gent del PSC" per construir una unitat. Demana no oblidar la resta del PSC i altres sensibilitats perquè en el desenvolupament d'un nou estat "el procés constituent és també pel ‘no’".


2 Comentaris

p

pepe

08700

2 de desembre 2014.12:08h

Respondre

Josep.
Menys o menys, com els Mas, Felips, i no oblidem al inefable Oriol Pujol, pare, mare i germans , els Millets, Montulls, Osacar, Planafetes Crespos, i mols altres, que ompliriem moltes... Llegir més pagines, i no cal fer se pesat.

El Teo al seu costat, es un escolanet que com a molt, sa begut el vi de missa.

j

josep

igualada

2 de desembre 2014.09:30h

Respondre

Com vols que ho deixi el Teo, un vividó de la politica, tans ni ja de aquets, ell busca sempra poguer manar, sigui imputat o no, amb els sous que tenen i les trifulgas que fan, es impensabla que si... Llegir més no es cambia la llei electoral que aquets ”caras” pleguin .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.