TORNAR

Les diputades sobiranistes veuen les eleccions plebiscitàries a la vora

Maria Senserrich avança que no es confia en cap gest de Rajoy

politica
Dimarts, 11 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Acompanyar al president o pressionar-lo. Davant l'escenari que s'obre després del 9-N, les diputades anoienques, Maria Senserrich (CiU) i Alba Vergés (ERC), veuen les unes eleccions plebiscitàries al Parlament com a únic horitzó per obtenir la independència

La jornada històrica del diumenge a l'Anoia ha provocat moltes reaccions, la majoria emotives i triomfals, després que més de 40.000 anoiencs acudissin als col·legis a votar sobre quin futur volen per a Catalunya en el procés participatiu. I arribat el 10-N, la pilota ha tornat al camp polític. Artur Mas ha d'enviar una carta al president espanyol Mariano Rajoy per convocar una votació en referèndum, legal i definitiva. Tant Maria Senserrich (CiU) com Alba Vergés (ERC), les dues diputades anoienques del bloc sobiranista, creuen, amb tot, que la carta no tindrà efecte i veuen com a camí cap a la independència unes eleccions plebiscitàries.

El diumenge "va ser un dia per estar orgullosos del país" assegura la convergent, "la gent va aguantar la pluja i vam veure famílies senceres, amb els avis i els petits". Està convençuda que "sense les traves, molta més gent hauria votat". Ara, Senserrich valora l'enviament de la carta a Rajoy com "una manera de carregar-se més de raons". Admet, però, que "les declaracions de Cospedal ja marquen com rebran a Madrid la carta". Per la representant igualadina de CiU al Parlament, Mas "ha entès el missatge i és conscient del que vol el poble". Les plebiscitàries són l'opció, però apunta que "qui dóna el caire a les plebiscitàries són els partits" i caldria que es tornés a escenificar la unitat que va fer possible la pregunta de la consulta: "cal trencar la divisió tradicional dels partits catalans".

La diputada republicana Alba Vergés considera que Artur Mas i el Govern de la Generalitat "no poden esperar" més. Així, la carta que avui, el president del país ha d'enviar a Mariano Rajoy no té sentit, en tan que "no es pot esperar dos anys més" i tornar ara a la situació en la que ens trobàvem el 2012. La igualadina manifesta un cop més que "no era la que volíem, la consulta" i que "ja no és el què volem nosaltres, com a Esquerra, és que el propi Mas ha parlat d’eleccions". Creu que "no seria lògic tornar a buscar una consulta, ni demanar-ho a l’Estat espanyol. El mandat democràtic es pot donar amb unes eleccions. L’Estat espanyol diu que no, per tant treballarem amb les altres forces, amb CiU, ICV, CUP i també el PSC si cal. El procés ha de ser de tothom. Ara el president ha de respondre a la gent, no a nosaltres".



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.