TORNAR

Els pressupostos de l'Estat obliden l'Anoia

Les esmenes de CiU i PSC no prosperen al Congrés de Madrid

politica
Dimarts, 11 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els pressupostos generals de l'Estat passen de llarg de l'Anoia, que es converteix en la Ventafocs. Les inversions demandades a Igualada per CiU i PSC, especialment per al 4D Health, obviades

Cap de les esmenes que CiU i PSC van presentar als Pressupostos Generals de l'Estat per Igualada ha estat acceptada. Les partides que se sol.licitaven per projectes com el 4D Health o la Cotonera, entre d'altres, no han superat el pas per la Comissió. Altres grups, com l'anoienc d'ICV-EUiA, van desestimar presentar cap esmena per la comarca perquè ho consideraven un esforç inútil vista la línia actual del PP. El revés del govern espanyol reduirà els avenços que es puguin fer al 4D Health a aportacions privades.

Els socialistes anoiencs van transmetre als diputats del seu partit a Madrid una petició de 700mil euros pel centre d'innovació mèdica. CiU, a través de Pere Macias, demanava el triple. Les peticions que havia fet la federació al Congrés com a esmenes eren ambicioses també pel que fa a la Cotonera: 1 milió d'euros, per la rehabilitació com a "Museu de la Premsa de Catalunya". Es demanaven també 700.000 euros per "Impuls dels eixos comercials d’excel.lència a la ciutat d’Igualada ", mig milió per ajut a Fitex per la creació de la Càtedra Innovació en teixits i, finalment, 300.000 euros per l'impuls a la internacionalització del projecte “Igualada, Capital Europea de la Pell de qualitat”.

L'alcalde d'Igualada, que va tenir recentment una polèmica amb el PP pel retard dels diners que devia l'Estat espanyol al Consorci Sociosanitari, torna a estar de morros i ha esclatat després que cap de les esmenes de CiU als pressupostos generals de l'estat per Igualada s'hagi acceptat. Marc Castells es pregunta "de què serveix votar al PP a Igualada si el contribuent igualadí no veu tornar res". Castells expressa "tristesa infinita" i lamenta "la nul·la influència del PP igualadí, perquè Pere Calbó hauria pogut fer quelcom més". Sobre el 4D Health assegura que "ens haurem d'espabilar per una altra banda" i està segur que "arribaran fons de la Diputació". El convergent recorda que el "càstig" s'estén a altres punts de Catalunya, com és el cas de la desatenció de la variant de Castellbisbal, "només hi ha una brigada", que connectaria més ràpid l'Anoia amb el Vallès.


14 Comentaris

C

Cristina

13 de novembre 2014.16:15h

Respondre

Maria Ll., trabajo en una farmaceutica ,multinacional, mucho mas grande que Grifols, en mi empresa disponemos de las herramientas que ofrece el proyecto del 4h. de Igualada, que a mi empresa le... Llegir més supone un coste, Grifols por lo que se el coste es simbolico, lo se de buena fuente. Esto crea competencia desleal que se paga con nuestros impuestos. Pediria que por favor publiquen el coste y viabilidad del proyecto, asi como cuantos puestos de trabajo(nuevos) se crearan. Creo que han empezado la casa por el tejado. No entiendo que el promotor sea publico.

M

Maria Ll.

Igualada

12 de novembre 2014.18:30h

Respondre

Cristina, si tal com diu vostè treballa en una farmacèutica segur que coneix a l’empresa Grífols i sap de la importància internacional que te. Per tant solament el fet de que aquesta empresa... Llegir més s’hagi interessat i vulgui entrar a formar part del 4D Health ja vol dir alguna cosa

J

Joanma

=ada

12 de novembre 2014.13:00h

Respondre

Si els pressupostos del Estat no donen diners a la Anoia, ja estem tardant a marxar d’Espanya, i el Sr. Calbó podrà viure a la seva terra estimada.

C

Cristina

12 de novembre 2014.13:00h

Respondre

Sr Torras usted me dice qu me preocupe de la sanidad de Sant Cugat, pues como no le voy a catalogar como un mal educado, y ademas usted opina tan solo para apoyar a los promotores del preyecto, no se... Llegir més si son parientes suyos o tiene usted algo que ver con el proyecto. El que le puedo asegurar que conozco muy bien el proyecto, es totalmente inviable,a no ser que no sea con fondos publicos. El que tengo muy claro es que con personages como usted no se puede debatir, ya que usted por lo que puedo leer en sus comentarios hacia mi persona, y todas las que se le ponen por delante, las menosprecia. Nunca me habia encontrado tanto desprecio hacia mi, por dar una opinion, creo que con mucha educacion.

A

Agustí Masip

Igualada

12 de novembre 2014.12:30h

Respondre

Josep Ma., el què aconsella tot assessor quan una empresa comença és a tenir un pla , mentre no arribin ingressos, que no compti amb els ajuts públics i subvencions que hi pugui haver, i sembla... Llegir més que aquí quasi tot es basa en això, en el caler que ha d’arribar d’ajuts ( Generalitat, Govern central, Unió Europea, ... ) que ja està bé que s’hi compti, però no es pot anar plorant si no arriben, com li dirien a qualsevol empresa privada que comença un projecte.
Eps! i no és cap crítica el 4DH en si, projecte que crec que si és important per Igualada.
I no enviis la gent a mirar-se webs i a informar-se pel seu compte, això és una feina que hauria de fer la Chacón ( informar bé de què va això a la gent ). Informar!, cosa que si fa el Marc posant fotos al fcb de tot el què es va fent ( ampliació de voreres, campus, arranjaments del polígon... ), coses que no cal explicar gaire, en canvi les que necessiten que la gent les entengui sembla que costa més de parlar-ne, i t’ho dic des del meu cas personal, encara no se ben bé què es farà al 4DH i he intentat esbrinar-no.

j

josep m. torras payerol

Igualada

12 de novembre 2014.11:45h

Respondre

Cristina,
Respeto mucho a la gente que respeta a los demás,
Pero ya me he cansado de ser amable con gente que no lo es y a mi edad no tengo por que aguantar ciertas impertinencias, ni por... Llegir més supuesto ser políticamente correcto.
A los que no lo hacen les doy a probar su propia medicina, que por cierto no gusta a nadie.
Si se quiere discutir sobre bases y argumentos fehacientes, de acuerdo, pero la gente que quiere hacer daño por hacerlo, me molesta profundamente y más cuando se hace desde el desconocimiento mas absoluto.
Con lo de las farmacéuticas me pierdo, es evidente que si una farmacéutica ha colaborado con el 4D Health con material y dinero, como Grífols, cuando lleve a sus empleados a experimentar sus productos lo haga sin coste alguno, pero el uso de las instalaciones es para hacer investigación de productos y métodos y los resultados para divulgarlos, con lo cual se consiguen ingresos para la fundación.
Si tienes alguna información fundamentada con datos que desconozcamos, te agradecería que nos lo explicaras, el saber no ocupa lugar.
Trabajar en una farmacéutica, no da patente de corso, ni derecho a pontificar sin argumentos.
Por cierto la intención de tus palabras es desacreditar el centro o lo haces por algún otro motivo, seria bueno saberlo.
Gracias por lo de maleducado, pero este no es el tema.
Por cierto yo también soy de Igualada de toda la vida y no entiendo que tiene que ver con el tema.
Agustí Masip,
No sabia que les empreses quan comencen han de donar beneficis des del primer dia o que haguessin de començar a treballar sense personal, si tu saps realment com fer-ho, hauries de ser milionari! Ironia off
Seriosament, el tema és que el govern del PP, ni després del cas d’Ebola de la infermera de Madrid, que per si sol justifica que hi hagi centres d’estudi i creació de protocols com el 4DHealth, demostra que no han après res i que segueixen en el seu encegament sobretot allò que faci pudor de Català i també que el representant del PP de l’Anoia en Calbó, el preocupa més negar evidencies y fer el llépol amb els seus superiors, que treballar per la comarca i això sí que té color polític.
Que tingueu un bon dia.

A

Agustí Masip

Igualada

12 de novembre 2014.10:00h

Respondre

18 treballadors i sense facturar ( o això crec si no que em rectifiqui el Josep Ma ) collons, més projectes d’aquests fan falta. ( ironia off )
Ara seriosament, iniciatives i imaginació és el... Llegir més què ens cal, però després tenir suficient formació, i deixar-nos de colors polítics i enveges, per saber-ho vendre bé cosa que crec ens falla. Millorar i reflotar Igualada ha de ser l’objectiu de tots els nostres polítics ( TOTS ) vinguin de qui vinguin les idees.

j

josep ma. figueras

igd

11 de novembre 2014.22:30h

Respondre

Be, haurem d’informar-nos millor sobre aquest projecte. Seria bo fer extensiva a la població interesada la suggerida visita guiada.
Com podem comprovar el PP del Sr. Calvó no fracassa a... Llegir més Igualada, no ens hi fa arribar ni un ral,com no podia ser d’altra manera si cal defensar la seva estimada i fracassada Espanya.
Salut

C

Cristina

11 de novembre 2014.19:30h

Respondre

Sr Torras, usted debe ser por lo que deduzco un empleado del ajuntamiento de Igualada, lo que le puedo asegurar que no trabajan las personas que usted afirma, le han informado mal, yo trabajo en una... Llegir més farmaceutica, por lo que se lo que me digo. Decirle que las farmaceuticas que utilizen las instalaciones, traen sus empleados, sin coste alguno.Decirle tambien que por sus palabras es usted un maleducado. Sepa que mi marido es de Igualada, gracias.

j

josep m. torras payerol

Igualada

11 de novembre 2014.18:30h

Respondre

L’enveja és punyetera. Però l’estupidesa humana es infinita, ho deia Einstein.

Alguns dels comentaris que acabo de llegar, demostren un absolut desconeixement, tant del 4D Health com i de... Llegir més perquè serveix realment, com dels esforços esmerçats en un projecte, que ha merescut que el recolzin fons Europeus i que participin empreses tan reconegudes internacionalment, com Grífols. (Sabeu qui són?).

Però que gent anònima i envejosa ho fan servir per intentar fer mal, pel simple fet de fer mal.

Antònia P.

Si tens una bola d’aquelles en les que es veu el futur, doncs mira et podries guanyar la vida en aquells patètics Canals de televisió en el que l’endevinen, perquè suposo que deu ser competent i preparada per fer-ho, sobre la base del que dius del futur.

El 4D Health ha generat ja 18 llocs de treball i més que en generarà.

Si en comptes de parlar volent fer malt et llegeixes les explicacions de la web del 4D Health, que suposo no t’has dignat fer, doncs entendràs, o no, la importància de les funcions d’aquest hospital simulat.

De fet, fa poc s’ha viscut un episodi que està encara a la retina de tots, d’una infecció per Ebola d’una infermera, per maca d’entrenament en el protocol per tractar els malats d’aquest tipus de malaltia tan infecciosa i mortal.

Si aquesta infermera hagués rebut un curset de protocol en un centre com el d’Igualada, potser no hagués agafat la malaltia, que va estar a punt de costar-li la vida i tu et permets el luxe de dir que la funcionalitat d’aquest centre no serveix per res!

Doncs si, aquest centre serveix per crear criteris de protocol perquè els pacients o el personal sanitari no siguin conillets d’índies i aprenguin molt precisament com actuar en casos com aquest i en moltes altres circumstàncies que són critiques i que poden ser de vida o mor, com ja t’he explicat.

A més de moltes altres coses, també s’hi faran postgraus, infermeres i metges en circumstàncies crítiques simulades, sense que el pacient sigui el conillet d’índies i moltes altres funcions, com provar nous aparells clínics amb robots o semi robots, per entrenar als que els faran servir a posteriori.

Però em sembla que és inútil explicaré tot això, perquè el teu comentari sembla tenir només una finalitat i la covardia d’amagar-te sots el pseudònim.

De fet si no entens quelcom del funcionament d’aquest centre, segur que l’Àngels t’invita a visitar-lo i t’ho explica amb la seva amabilitat característica, obviant els teus comentaris.

Va sigues valenta! Jo t’asseguro que tindràs una visita personalitzada.

Cristina R.M.

Zapatero a tus zapatos o mejor dicho, aprovecha tus grandes conocimientos en la materia, para arreglar la sanidad de San Cugat, que los de Igualada ya solucionamos los propios problemas.

Por cierto Grífols tiene un centro en Sant Cugat. Podrias ir a preguntar allí, porqué ellos no tienen tus dudas.

Respecto futurismo aplícate lo mismo que le menciono a Antonia P. En un programa de TV para adivinadores, quizás te ganarías mejor la vida.

La Regidora que se ocupa de promoción económica es la misma, que criticas.

Per cert m’oblidaba, aquí teniu l’enllaç al projecte i a Grífols, que per parlar un abans s’ha d’informar, les converses de safreix, al safreix.

http://www.grifols.com/ca/web/international
http://www.4dhealth.com/index.php/serveis.html

Que tingueu un bon dia.

C

Cristina R.M.

Sant Cugat

11 de novembre 2014.17:00h

Respondre

Antonia, estoy totalmente de acuerdo contigo, trabajo en la sanidad, y proyecto es una creacion politica, que no crea trabajo, solo malgasta dinero publico. Comentandolo con medicos, conocidos mios... Llegir més del trabajo, no le ven la continuidad del proyecto. Me sabe mal por Igualada ya que es una ciudad que se merece mejores politicos, ya que el dinero utilizado en este proyecto, podria destinarse a la promocion economica que falta le hace, siento ser tan dura, pero los ciudadanos de Igualada se merecen politic ticos mas preparados.

i

igualadí

11 de novembre 2014.15:45h

Respondre

Antonia, t’has deixat allò tan ”intel.ligent” de fum, fum, fum.

j

joan Giner

Igualada

11 de novembre 2014.12:15h

Respondre

Els pressupostos d’Igualada ( capital de l’Anoia9 fa anys que s’obliden de l’Anoia.
Amb aquest ajuntament presidit pel sr. Marc Castell encara més. sols sabem mirar-nos el melic i anar... Llegir més vestits d’Igualada no de l’Anoia

A

Antonia P.

anoia

11 de novembre 2014.11:30h

Respondre

Millor que no donguin res al 4D Heald, es el projecte de la Chacon, sense cap futur,se el que em dic, no donara feina acap persona, tan sols a ella. Cres que aquesta senyora tindria que plegar, ja... Llegir més que en tres anys no ha coseguit res de res, si us plau volem gent competent, gent preparada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.