TORNAR

Demòcrates per Vallbona vol la "recuperació de la normalitat institucional i la construcció d’un nou projecte pel poble"

Arran dels fets ocorreguts al consistori les darreres setmanes

politica
Dimecres, 8 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Tranquil·litzar la ciutadania, instar a totes les forces en diàleg a no alçar-se de la taula de negociació" són els objectius del comunicat que Demòcrates per Vallbona ha adreçat als veïns del municipi. Signat per Pere Masagué i Esteve, regidor de DxVA, el text vol donar al municipi "un missatge d'esperança i de tranquil·litat".

 Amb aquest comunicat, Demòcrates per Vallbona també volen oferir la seva versió sobre els fets succeïts les darreres setmanes a l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia. Així, des del grup, expliquen que "tot va començar am bel trencament unilateral del govern municipal per part de l’exregidor del govern Francisco Corral. El govern, compost en aquell moment pel nostre regidor Pere Masagué, el regidor d’UPVVV i els tres regidors del PSC, entre ells l’alcaldessa Maribel Ferrer, havia aprovat una modificació dels pressupostos municipals. A presentar-ho en el ple municipal, el regidor d’UPVVV va votar-hi en contra, actuant de forma deslleial amb aquells que compartien pacte amb ell, ERC, que era l’únic partit a l’oposició, i Corral van tombar la proposta que comptava amb grans inversions de caire social i que milloraven les instal·lacions municipals". "A partir d’aquí, afegeixen, l’alcaldessa va decidir materialitzar l’actitud de Corral cessant-lo de les responsabilitats de govern. La gent demòcrata de Vallbona entenem, respectem la decisió i refermem el nostre compromís en seguir canviant el que no funciona des del govern".

Des de DxVA remarquen que "va ser llavors quan, com hem fet sempre, vam decidir, amb d’altres, posar en marxa un diàleg sinceri fructífer entre les forces serioses del municipi, Demòcrates, ERC i PSC. Aquest diàleg està aconseguint acords pressupostaris rellevants per Vallbona. Hem aconseguit que ERC suavitzi les actituds contra el govern; hem canviat les dinàmiques tòxiques existents".

Pel que fa a aquests acords, el grup reconeix que "algú pot considerar que els preacords que s’han assolit queden curts. Ho compartim. Ens conjurem a no aixecar-nos de la taula, com hem fet sempre, i a seguir fomentant el diàleg per Vallbona, a reforçar la porcellana construïda des de la transparència vers la ciutadania".

Aquest comunicat té un triple objectiu. En primer lloc, "tranquil·litza la ciutadania. El got és mig ple. Ens estimem Vallbona amb bogeria i cap actitud infantiloide farà caure la governança del municipi. Ara ens toca construir, de nou, projectes que, des del municipi, més enllà de marques polítiques, generin il·lusió i confiança".

En segon lloc, volen "instar a totes les forces en diàleg a no alçar-se de la taula de negociació. A ser capaces de retornar a ella el debat polític i les discrepàncies. Per Vallbona, acabem amb l’espectacle d’aquestes setmanes. És l’hora de l’esperança".

Finalment, amb aquest comunicat, volen "agrair a la ciutadania l’actitud crítica amb el govern, Demòcrates i PSC, i amb ERC", assenyalant que "sovint no som prou capaços de veure que les discrepàncies són menors del que pensem i que les actituds constructives poden més que el recel. Sovint, no som prou capaços de veure que les discrepàncies".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.