TORNAR

ERC acusa a Castells de ser l'ideòleg del pacte de Junts amb el PSC al Consell

Consideren que el batlle igualadí hauria intervingut ”per despit després d’haver perdut el lloc de diputat provincial”

politica
Dimarts, 2 juliol 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans parlen de "decepció" amb els seus ex socis del PDeCAT. Asseguren que "no actuarem amb rancúnia" després que els junters anunciessin un pacte amb el PSC per a la presidència de l'ens comarcal.

La direcció d'ERC a l'Anoia s'ha desfet de la prudència amb la que els darrers dies parlaven de les negociacions al Consell Comarcal i -una vegada consumat el pacte sociovergent- han atacat a Junts per Catalunya pel canvi de soci a la Plaça de Sant Miquel, després de 12 anys d'acord nacionalista. Segons les declaracions que recollia l'ACN, el portaveu republicà al Consell Comarcal, Jordi Badia, els junters han actuat "amb l'única raó de mantenir el poder a qualsevol preu". "Som víctimes dels resultats de les eleccions perquè si no haguéssim guanyat, ells ens haurien vingut a buscar i els hi hauríem donat suport". Badia assenyala al batlle igualadí Marc Castells d'estar darrere del pacte i ser "la mà negra" de l'acord "per despit".

David Alquézar, president comarcal, i el portaveu Jordi BadiaLes raons: "que ha perdut el seu càrrec de diputat a favor d'un d'ERC". Els republicans afegeixen que l'acord "no representa la comarca" però, malgrat tot, asseguren que no actuaran "des de la rancúnia". "Continuem amb la mà estesa" però per altra banda apunten que "ni tan sols s'hagin dignat a respondre el telèfon" per escoltar la proposta de pacte d'ERC, que era el de continuar governant junts i amb un presidència compartida de dos anys cadascun.

Pel portaveu d'ERC al Consell Comarcal, ni el vot republicà a la investidura de la Pobla de Claramunt –que va suposar la pèrdua de l'alcaldia de JxCat- ni tampoc la visió sobre el polígon d'Òdena expliquen la posició de JxCat al Consell Comarcal de l'Anoia. Subratllen que "a l'Anoia hi ha 17 municipis governats per ERC, 11 pel PDeCAT i només un pels socialistes", ha recordat. Malgrat tot, el portaveu republicà ha assegurat que no treballaran "des de la rancúnia", i ha insistit en que continuen "amb la mà estesa per treballar per la comarca". 


5 Comentaris

albertduarte

Albert Duarte

La Pobla de Claramunt

3 de juliol 2019.16:58h

Respondre

Els de JuntXCat traint l’esperit de la república amb el 155, gent que va sota un paraigua d’un partit i després no és capaç d’acceptar s’ha de governar i s’ha de tenir principis, el... Llegir més d’Esquerra de la Pobla estava molt bé sota la protecció d’un partit d’estar a l’oposició sense mullar-se, anar a escalfar la cadira i posar cartellets, a la política si va per governar no per mirar des del balcó. Serà veritat el que diuen que el regidor ja tenia garantida la cadira amb el nou govern i li ha anat molt bé que el facin fora del partit per anar a la seva com ha fet sempre i així sempre queda com un màrtir en tot.

El d’Igualada ja no té nom, la gent es queda sense poder ser alcalde per ser fidel als ideals de la república i arriben els 155 i a trinxar-ho tot perquè ja tenien clar que volien estar al consell. Vilanova més del mateix...

Així va la comarca! Entre ganduls, buscacuartos de l’administració, cadires amb llacets i pancartetes, la falta de compromís i quedar bé amb tothom no ens porta a enlloc! Som l’última comarca de País i amb aquesta gent no avançarem mai. A treballar per la república.

m

mari

2 de juliol 2019.19:54h

Respondre

Com canviant els tems, ara a un ”galtes”, se li diu, ideòleg ......
Mare meva, a on arribarem.....................?

j

joanet

igd

2 de juliol 2019.18:15h

Respondre

Quan la motivació d’una decisió política de calat, com triar el color del consell comarcal, oscil·la entre el despit, el vot d’un regidor d’un altre partit i d’un altre ajuntamet o... Llegir més l’interés per impulsar una activitat especulativa, és que el polític de torn s’ha apartat de l’objectiu de servei. Aquestes actituts adquirides són les justifiquen limitar les legislatures en que una persona atesora el poder polític. Algunes cares noves a la política igualadina no ho han sabut valorar. Avui et va favor i demà t’anirà a la contra. Quantes més n’haurem de tragar?

J

Joan

2 de juliol 2019.15:53h

Respondre

Fa vergonya el paper dels partits independentistes a la comarca. A Vilanova del Camí JXCat deixant investir Trucharte, a Igualada ERC i CUP intentant un pacte contra JXCat, a la Pobla de Claramunt... Llegir més ERC pactant amb el PSC per fer fora JxCat, al consell JXCat pactant amb el 155 més espanyolista...
Així voleu aconseguir que siguem independents? Així voleu alliberar els presos? El poble sempre hi és, els polítics sembla que fa temps que només es preocupen de la poltrona.

A

Albert Duran ( Regidor d'ERC a la Pobla de Claramunt)

La Pobla de Claramunt

3 de juliol 2019.12:11h

La candidatura d’ERC/AM LA POBLA HI GUANYA no ens hem reunit, ni acordat , ni pactat i molt menys votat, res del PSC al nostre poble. Vam arribar a la construcció de l’ajuntament amb cap acord... Llegir més amb les altres formacions, i la candidatura va decidir de donar suport a la investidura de Toni Mabras ( grup d’electors PARTICIPA#Volem una Pobla millor) perquè creiem que el poble es mereixia un canvi després de 36 anys de majoria absoluta de CIU, PDCAT... O ara Junts..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.