TORNAR

ERC treballarà perquè Igualada recuperi els seus orígens com a líder industrial de la Catalunya interior

Toni Olivé: “Hi ha eines per a fer que a Igualada tornin a néixer i créixer empreses de referència” #AD24M

politica
Dijous, 30 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

De la mà del departament de Dinamització Econòmica, ERC aposta perquè Igualada torni a ser una de les ciutats líders industrials de la Catalunya interior a través de mecanismes com la captació d’emprenedors. Ho explica Toni Olivé, número 10 de la candidatura municipal.

Segons Toni Olivé, “aquest és l’objectiu perquè simplement no ens podem permetre esperar més, per revertir amb contundència un procés de desindustrialització que no ha pogut o no ha sabut aconseguir cap grup municipal en els darrers 30 anys, i que afecta el present i el futur de les nostres famílies”. És per això que, dins el programa de Dinamització Econòmica, una de les mesures que vol impulsar amb força el grup liderat per Josep Maria Palau, és la captació d’emprenedors que vulguin ubicar-se a Igualada i la recerca de capital per finançar els seus projectes.

Toni Olivé

Detectar persones i projectes adequats

L’objectiu central de la iniciativa, segons Toni Olivé, és que “des de l’Ajuntament es cerqui de forma activa gent i projectes emprenedors i innovadors, que encaixin i aprofitin el valor que Igualada els pot aportar, com per exemple, un grup important d’aturats altament qualificats en la indústria del disseny i tèxtil”. Una de les eines que es vol posar en marxa en aquest sentit és la creació d’un fòrum d’inversors, a càrrec del departament de Dinamització Econòmica, on els emprenedors, principalment locals però també forans, poguessin presentar projectes per a la seva capitalització.

Aconseguir capital i la reinversió dels estalvis d’Igualada

Una de les principals dificultats de l’emprenedor és el finançament. Per a Olivé “una bona idea és important, però necessita capital per créixer i desenvolupar-se, i l’acció compromesa de l’ajuntament pot ser decisiva en aquest procés. Independentment del fòrum d’inversió local, cal establir una comunicació fluïda i constant amb business angels i inversors privats, tant locals, com exteriors”. Des d’ERC no es descarta cap opció, fins i tot es contempla estudiar la creació d’un fons de capital risc públic-privat administrat per una empresa externa reconeguda en gestió de fons de capital, que tingui, entre les seves principals finalitats, la mobilització dels estalvis d’Igualada per tal que siguin reinvertits en projectes empresarials a la ciutat.

El rol dels equipaments Ig-Nova d’Igualada

Per a Josep Maria Palau, candidat a l’alcaldia per ERC, “tot això passa necessàriament per fer que els professionals d’Ig-Nova Empresa i Ig-Nova Tecnoespai es dediquin prioritàriament a aquesta finalitat; ajudant a concretar les idees de negoci, construint els plans d’empresa, acompanyant a aquests emprenedors, orientant als possibles inversors locals... Segons Palau, “tot això no servirà de gran cosa, si aquestes empreses que neixen aquí no creixen aquí. Per tant, hem de cuidar-les com el que són, una eina de cohesió social que crea llocs de treball, que volem que siguin de qualitat i que aportin riquesa a la nostra ciutat. En aquets moments, aquesta és la nostra prioritat, a ERC ho tenim molt clar, tot l’equip i des de tots els àmbits.”

 

 


6 Comentaris

O

Ojo al DATO

30 d'abril 2015.22:18h

Respondre

Revisant els 2 candidats dels partits que ens governen, una curiositat:
- Alcaldable per CIU: mai ha treballat a l’empresa privada; sempre a l’administració ( Consell Comarcal). Ara és a la... Llegir més Diputació amb dedicació complerta (?) i Alcalde d’igualada.
- Alcaldable per ERC: 12 anys d’Alcalde a Jorba ( es de Jorba o d’Igualada; ho dir per lo de les candidatures fantasmes criticades per ERC), i funcionari de l’Ajuntament d’Igualada.

No se si es lo millor per les empreses; no obstant això : sort i que sigui el millor per Igualada.

U

Ull a la dada

Igualada

1 de maig 2015.17:49h

Et deixo aquest enllaç, on pots veure qui té més coneixements i vivències en el món empresarial. I també que no es pot insinuar cap semblança amb les llistes fantasma del PSC i PP.
... Llegir més /> http://ercigualada2015.cat/candidats/josep-maria-palau/

O

Ojo al DATO

1 de maig 2015.21:29h

A Ull a la dada:

Miri, no he parlat del PSC. Però ja que m’ho pregunta, dels 3 candidats, es el mes proper al món empresarial. Però m’agrada el que diu aqualata: Els polítics,... Llegir més més val que deixin tranquils a les empreses. Per cert, l’Actual alcalde de Jorba on responia al que es denomina llista fantasma: a Jorba o a Igualada?. No ha respòs

a

aaqualata

30 d'abril 2015.22:08h

Respondre

De bones intencions i bones paraules no és viu; i menys quan s’acosten eleccions.
El millor que els polítics poden fer per les empreses es deixar-les tranquils, minimitzar les... Llegir més ”burro”cracies, i procurar donar serveis al ciutadans, sense ”matar-los” impositivament.
De les empreses ja s’en cuiden les empreses.
Polítics a les empreses: ” NO, GRACIES

j

josep mª verges prat

Igualada

30 d'abril 2015.09:00h

Respondre

Si, molt bona decisió, es una necessitat prioritària x Igualada i Catalunya

francesc

Francesc

Igualada

30 d'abril 2015.08:40h

Respondre

Massa TV han vist. El que descriuen resumeix alguns realities de moda a USA, Canada, Alemania i Austria. El problema a Igualada son uns altres, i per facilitar la inversió al territori ja hi ha unes... Llegir més propostes força atractives empresarialment parlant. Primer reformem i després podem parlar d’atraure, mentrestant, seguirem pretenent construir la casa per la teulada.

http://recuperemigualada.cat/

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.