TORNAR

Els Socialistes aposten per reprendre els projectes de l’Escorxador i la Cotonera

També volen impulsar accions per portar la cultura als barris i fer-la accesible a tothom #AD24M

politica
Dijous, 30 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura de Socialistes d'Igualada (PSC-PM) ha presentat aquest dimarts les propostes en l'àmbit cultural del seu programa electoral. Tal i com ja va reivindicar el candidat Jordi Riba, els Socialistes segueixen apostant pel projecte de l’Antic Escorxador com a centre d’activitat i creació cultural. 

La candidatura dels socialistes d'Igualada

La Cotonera i l'Escorxador per ubicar-hi noves propostes culturals

Riba ha insistit que l'equipament ha estat abandonat els darrers anys pel govern de CiU i ERC. Els socialistes estan decidits a reprendre el seu projecte per ubicar-hi  noves escoles de música, art i teatre i un auditori que descongestioni l'ús del Teatre Municipal l'Ateneu.En la mateixa línia, Riba ha recordat la clara aposta dels Socialistes per la Cotonera. El govern de l’Entesa ja va promoure la seva Declaració com a Bé d’Interès Nacional i va engegar la seva recuperació amb l'objectiu de convertir-lo en un espai protagonista del Rec del futur. Riba aposta per "recuperar el projecte i dedicar aquest emblemàtic edifici a la cultura i la divulgació".

Els Socialistes també volen obrir les portes de la cultura a tothom. Per això, el candidat ha proposat la creació d’una borsa de descomptes dirigit a persones sense feina i gent gran per accedir a les activitats culturals municipals. Per als joves, pensa promocionar els actes culturals amb un programa de  descomptes que utilitzarà les xarxes 2.0 com a espai d'interacció.

Riba també defensa la descentralització de l’activitat cultural que té lloc a Igualada i ha afirmat que portarà teatre, concerts i recitals a tots els barris de la ciutat. Igualment, aposta per la coordinació de les programacions del teatre públic i privat d’Igualada i també les de les activitats culturals de la Conca d'Òdena. Una altra de les propostes dels Socialistes en l'àmbit cultural és potenciar els grups locals dedicats a la cultura i l'estudi de la història de la ciutat com el CECI. Amb el mateix objectiu, el candidat Jordi Riba ha manifestat la importància de "potenciar el talent cultural emergent amb ajuts als nous artistes per crear, exposar i difondre les seves obres".

En l'àmbit escolar, els Socialistes desenvoluparan el projecte "Creix amb Igualada", que consisteix en la creació un programa educatiu per trams d'edat per donar a conèixer la ciutat i la seva història a diferents cursos de primària i secundària. Finalment, el candidat Jordi Riba també s'ha manifestat sobre la importància de tenir un cinema a Igualada i ha afirmat que recolza la iniciativa de l'Ateneu Igualadí per retornar el cinema a la ciutat.

La targeta moneder, clau en el programa social

També ha presentat aquesta candidatura el programa social. Un dels punts bàsics és que "no hi hagi pisos buits", un objectiu pel qual es proposen "sancions als bancs amb pisos buits, complint així la moció de la PAH aprovada al Ple per multar els bancs que tinguin pisos buits i que el govern de CiU-ERC ha bloquejat a Igualada". D'altra banda, Jordi Riba, proposa la creació d'una Targeta Moneder Infantil per esmorzar, dinar i sopar. "Volem que els nens i joves d'Igualada tinguin l'alimentació coberta amb els tres àpats principals, independentment de la situació econòmica de les seves famílies", apunta Riba. En aquest sentit, els socialistes també es comprometen a donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular per garantir una renda bàsica municipal.

La candidatura progressista avança que proposarà la confecció "d'un fons per ajudar les famílies amb pocs recursos a pagar les factures de la llum i el gas". Igualment el candidat Riba també ha anunciat que recuperarà el programa de supressió de barreres arquitectòniques als edificis que no estiguin adaptats per tal que cap persona s'hagi de quedar tancada a casa per problemes d'accessibilitat i mobilitat. Afegeixen accions per a la tercera edat, com és "congelar de nou les tarifes de les activitats esportives municipals per a la gent gran". El PSC parla també d'augmentar les "beques per pagar les matrícules" i es compromet  "a reobrir la llar d’infants que CiU i ERC han tancat aquest mandat".

Presentació de la llista dels Socialistes d'Igualada

Aquest dijous 30 d’abril, el pati de l’antic Escorxador serà el teló de fons de la presentació de la llista dels Socialistes d'Igualada. L'acte, que està obert a tothom, començarà a les 8 del vespre i comptarà amb les intervencions del candidat, Jordi Riba, i de l'exalcalde d’Igualada, Jordi Aymamí.

 


2 Comentaris

M

Mohamed

30 d'abril 2015.09:42h

Respondre

Mola veure com els que ens van portar -en bona part- a la bombolla immobiliària i a l’època més bàstia d’especulació, ara ”roben” el discurs de la PAH
Vergonya!

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

30 d'abril 2015.08:53h

Respondre

Ah! encara existeixen?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.