TORNAR

Esquerra apunta que "Igualada sigui pionera en la fabricació 3D"

Enric Conill posa en dubte la idea de tornar als outlets

politica
Dimecres, 20 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

A la recta final cap al dia 24 de maig, Esquerra va reunir els onze primers de la seva llista igualadina per ressaltar els punts principals del programa. Josep Maria Palau, el líder, subratlla que "som un equip preparat i cadascú aportarà en allò que té experiència"

Els republicans encaren les darreres jornades de campanya. En la darrera compareixença davant dels mitjans, amb els onze primers de la llista, la candidatura va tornar a esmentar les seves principals apostes. Josep Maria Palau considera que "som la candidatura que ha fet més propostes" de manera explícita. Afirma que "n'hem fet 45, 5 per regidoria". L'aspecte que més s'ha insistit en la campanya ha estat l'econòmic. Un dels membres de la candidatura, Toni Olivé, explicava aquest dilluns les propostes més importants per fer remuntar l'economia igualadina. Olivé parla de "crear el clima adequat perquè vinguin inversions. Ara, l'atur i la precarietat laboral són el principal problema dels igualadins. Cal reindustrialitzar Igualada perquè és en la indústria on es generen llocs de treball de qualitat". Una de les pedres angulars en l'apartat econòmic per Esquerra és "ser pioners en la fabricació avançada en 3D", i en aquest sentit es parla del laboratori de fabricació digital, on hi hauria diverses eines tecnològiques.

Els 11 primers de la llista republicana, al PasseigLa candidatura parla també de fer "un segell distintiu de fabricació local, de Km 0", amb el suport de FITEX i Fagepi. Olivé assenyala la importància de poder aprofitar en el cas del tèxtil l'experiència de persones "especialistes en disseny", persones amb talent que es podrien reciclar en un entorn d'empresa social. Les cooperatives són un dels punts distintius de les propostes econòmiques d'Esquerra. Olivé també ha ressaltat l'aposta per un fons de capital risc per ajudar  les empreses dels emprenedors igualadins. Palau, per la seva part, també avança la intenció de promoure noves funcionalitats a Ig-Nova per millorar la formació. 

El projecte de CiU al Rec

Al mateix temps que la candidatura republicana desgranava altres punts del seu programa, Enric Conill -el número 3- també va intervenir per parlar de la idea avançada per Marc Castells de construir un edifici de dues plantes i una plaça superior al carrer Santa Anna, com a terrassa del Rec. En aquesta construcció hi ha previst un centre de venda de productes de quilòmetre 0. Conill afirma que "tot i que no conec suficientment el projecte, cal vigilar que no passi com els outlets. Cadascú va voler el seu i no va acabar havent-n'hi cap". Palau comenta que "el millor outlet era a cel obert, a l'Avinguda Balmes".


6 Comentaris

j

jan

21 de maig 2015.18:31h

Respondre

Ja que parleu de bandolers, para ”muestra un boton”

El Supremo confirma la condena a cuatro años de cárcel para el exconseller Jordi Ausàs (ERC)
La Sala de lo Penal considera al exmiembro... Llegir més de ERC persona clave de una organización dedicada al contrabando de tabaco

LA VANGUARDIA Política | 21/05/2015 - 15:19h | Última actualización: 21/05/2015 - 15:30h
(Sobre el cas de la famiglia Pujol............¡ ara no toca ! )

S

Serrallonga

Igualada

21 de maig 2015.16:34h

Respondre

Voldria demanar disculpes a Lluïsa Salas, perquè el seu comentari no es mereixia la critica que li he fet, Al cap i a la fi na Lluïsa Salas només expressa el seu entusiasme per al programa... Llegir més municipal de ERC. Però com estic molt molest per les moltes agressions d’ERC contra Convergència (reconegudes per tothom) i alguns menyspreus insultants utilitzant fins i tot els llocs de treball d’alguns obrers de importants dirigents d’ERC no m’he sabut reprimir i ho sento, perquè ara no és el moment de fer aquests retrets
La resposta de Joan Sala i Ferrer m’ha recordat aquell acudit que diu: Una persona va a visitar un manicomi i en no trobar el director es deixa guiat per un intern. Aquest intern li va mostrant molt bé totes les sales fins que arriba a una en que hi ha un intern que es creu que és Napoleó i aleshores el intern que l’acompanyava li diu que aquell persona és el que està més boixa de tots. La persona que visitava el centre ho troba estrany i li pregunta perquè. El intern li respon perquè es creu que és Napoleó i en Napoleó soc jo. I això sembla que es el que fa el Sr. Joan Sala i Ferrer amb la figura de Serrallonga, ja que es queixa de que utilitzi aquest pseudònim i ell utilitza el nom de Joan Sala i Ferrer i que és el vertader nom del bandoler. Ho sento molt Sr. Joan Sala i Ferrer si aquest és el seu nom vertader. Cosa que dubto. Jo utilitzo el pseudònim de Serrallonga, perquè sona molt bé i era un personatge que fins a cert punt es va revoltar contra la situació en que es trobava la població de Catalunya. Ara bé posats a triar bandolers, que desgraciadament a Catalunya n’hi ha hagut masses, jo abans de Serrallonga preferiria en Carrasclet i fins hi tot un avantpassat meu. Aquest avantpassat després de ser un dels herois del Bruc es va descuidar de guardar el trabuc.

r

ramon

20 de maig 2015.18:44h

Respondre

Sr Palau, I fer accions per ser pioners en fer pans de 10 Kilos. ( Amb 3D)
També podem , promocionar , fabricar, i exportar a tot el mon , ”les empanades, i empanadilles a la catalana”, si home... Llegir més si, la imagina-cio al poder, com deien al Maig del 68!!!

S

Serrallonga

Igualada

20 de maig 2015.14:22h

Respondre

Lluïsa no et facis masses il•lusions, la independència per ERC es un esquer. Ara per exemple en comptes de col•laborar amb CDC per tal de tirar endavant el projecte només fa que complicar-li... Llegir més la vida. Per cert, va votar juntament amb el PP en contra de l’últim estatut (demostrant un gran sentit d’estat (sic)). Les seves propostes les varen portar a terme en el govern del tripartit i quasi varen arruïnar el país. He vist algunes propostes actuals i no fan massa bona cara.

J

Joan Sala i Ferrer

Igualada

20 de maig 2015.19:13h

Trobo que en Serrallonga (llegendari) no es mereix que usis el seu nom per dir segons quines bajanades de convergent empedreït.

L

Lluisa Salas

20 de maig 2015.04:55h

Respondre

ERC el vot per ERC val per tres Independencia. I per la quantitat i qualitat de les propostes Ho tin clar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.