TORNAR

Palau detalla com "estalviar un milió d'euros" per derivar-los a beques i millores als barris

Esquerra anuncia tres plans de millora amb estalvis de dotze partides

politica
Dimarts, 12 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els republicans han donat a conèixer en una roda de premsa un pla d'estalvi detallat per aconseguir un milió d'euros. Josep Maria Palau pensa en redestinar-los a tres accions diferents per valor de més de 300.000 euros cada una, centrades en millores d'infraestructures i ajuts

Els cinc primers de la llista d'Esquerra han comparegut el dilluns per presentar "un gest inèdit en qualsevol altra formació". L'equip de Josep Maria Palau ha concretat com estalvia 1.020.000 euros amb mesures "d'eficiència a l'administració". Es tractaria de 12 partides, principalment del capítol 2, que ara sumen 6,6 milions d'euros, que es reduirien a 5,6 en despeses de representació institucional, protocol, publicació de fulletons, telèfons, consums elèctrics, alguns grans contractes com la recollida d'escombraries i algunes activitats festives que encara no s'han adaptat als actuals temps de responsabilitat pressupostària. També es pot guanyar eficiència amb l’automatització i digitalització dels processos de treball, la gestió del talent, la direcció per objectius i valoració de productivitats, etc.

Josep Maria Palau, el número u d'ERC a IgualadaL'equip de Palau proposa tres accions amb l'estalvi de més d'un milió d'euros que s'obtindrien d'aquesta mesura. La número dos, Carolina Telechea, exposa crear "una ciutat fiscalment atractiva", amb una reducció d'un 50% del cost de la taxa de recollida d'escombraries per autònoms i pimes. Telechea assegura que ja seria possible en l'exercici 2016. Es tracta "una mesura d'ajut directe a tot el teixit de més de 3.000 activitats d'autònoms". S'aconseguiria per mitjà de 361.000 euros que sorgirien de les mesures d'estalvi anunciades. 

També s'inclou en el paquet de mesures els ajuts de 458 euros per pagar el 50% del cost de les targetes de transport. L'encarregat de l'àrea de Joventut, David Prat, assenyala que "segons l'Idescat, 871 igualadins estudien anualment fora de la comarca: 740 d'ells tindrien dret a aquesta beca". La mesura que proposa, segons Esquerra, tindria un cost de 339.000 euros. Per últim, els republicans plantegen amb la darrera fracció de la política d'estalvi, uns 324.000 euros, un pla de millores als barris i als equipaments esportius. El número tres de la llista, Enric Conill, assenyala els dèficits en zones públiques dels barris i els parcs, que requereixen d'actuacions de manteniment "ja que són nuclis de brutícia o espais degradats". Iolanda Gandia, quarta de la candidatura, sobre les actuacions de manteniment apunta que "no només són necessàries a Les Comes, també a camps com el del Fàtima o l'Estadi Atlètic". Posen sobre la taula la construcció d'un tercer camp de gespa.


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

12 de maig 2015.12:22h

Respondre

Sr Palau, em pot dir com s’aconsegueix aquest estalvi de tants diners? Quan diu tocar productivitats vol dir fer-les desaparèixer? Segons tinc entès fins fa poc vostè estava per la casa, en... Llegir més tasques internes. Fins i tot es presentava com un dels herois del redreçament dels números. Vol dir que li hem pagat els igualadins un sou i no ha sigut capaç ni de proposar aquestes mesures a un govern en el qual hi participava el seu partit?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.