TORNAR

Esquerra defensa el seu eslògan electoral

”En cap cas” es tracta d’un eslògan copiat

politica
Dijous, 26 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El lema "Vivim junts, decidim junts" amb  què ha arrencat Esquerra la campanya d'Igualada va ocasionar el passat dilluns la rèplica irònica del PSC recordant la similitud amb un eslògan del PSOE el 2008: "Vivimos juntos, decidimos juntos". La direcció d'Esquerra remarca que amb la gran diversitat d'eslògans que hi ha a cada campanya, és impossible no repetir conceptes

El responsable d'organització d'Esquerra a l'Anoia, Enric Asensio, ha explicat a Anoiadiari que l'eslògan del partit a la capital "no ha estat copiat de ningú" sinó que va ser una elecció de l'equip de campanya entre unes propostes. "Vam dir 'endavant'. Amb 947 municipis a Catalunya, hi pot haver milers de candidatures amb el seu eslògan. És impossible no repetir conceptes". Els republicans mantenen que en l'àmbit català actual 'decidir' i 'junts' són conceptes molt en boga i "molt propers a la situació. No teníem l'objectiu de copiar-ho de ningú".

La presentació de la candidatura, el passat divendres"Les eleccions es van succeint i a Catalunya tenim 947 municipis. Potser són 3 o 4.000 candidatures. A l'estat, amb 10.000 pobles hi poden haver, per tant, 50.000 eslògans" apunta. "Tot està inventat, sobretot amb les paraules 'canvi' o 'junts', que s'utilitzen molt". L'eslògan que fa servir Esquerra no és estàtic, afirrma, sinó que "és un punt de partida per conjugar de diferents maneres les paraules. S'anirà desplegant els propers mesos". 

La coincidència d'aquest eslògan amb la presència a la candidatura i a l'entorn d'Esquerra de persones que havien estat al PSC, com Carolina Telechea o Antoni Dalmau "no té res a veure. Volem sumar i ser un referent a l'esquerra nacional. Per això persones com ells hi tenen cabuda. En relació amb el lema és pura casualitat i, a més, no és un eslògan hermètic, sinó obert".


2 Comentaris

U

Un gra massa

27 de febrer 2015.10:45h

Respondre

De debó que encara seguim amb aquest tema??!! Trobo que se’n fa un gra massa!! Si a ERC li agrada aquest eslògan, sigui copiat o no, que l’utilitzi, no? O bé hi ha alguna llei que ho... Llegir més prohibeix?? Em sembla que tots estem carregats de punyetes...

N

No es Còpia, es Traducció.

26 de febrer 2015.07:14h

Respondre

El polítics, ni quant se’ls agafà ”in-fraganti” volen reconèixer res.
El responsable d’Organització Sr. Asensio, podria tenir la vergonya ”torera” en reconèixer els fets.
Ni la... Llegir més Vice-Presidenta del Congrés jugava a cap joc, ni el responsable Asensio ha copiat res; queda clar que sols l’ha pres com a model a seguir , demostrant que saben traduir.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.