TORNAR

El PSC burxa a Esquerra pel seu eslògan

’Vivim junts, decidim junts’, idèntic al de ZP el 2008

politica
Dilluns, 23 febrer 2015. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa set anys, José Luis Rodríguez Zapatero va fer de l'eslògan 'Vivimos juntos, decidimos juntos' una de les seves banderes electorals. Ara, el PSC igualadí recorda a Esquerra que el seu lema és idèntic al de ZP

'Vivim junts, decidim junts'. L'eslògan de campanya d'Esquerra a Igualada, per ironies del destí, és un dels que va utilitzar el PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero el 2008, per concórrer a les eleccions generals on va ser reelegit: 'Vivimos juntos, decidimos juntos'. Venia d'una de les rèpliques de Zapatero al lehendakari Ibarretxe. Ara, el PSC igualadí, en un comunicat, afirma que "Esquerra l'ha copiat literalment". El portaveu del grup socialista a l'Ajuntament d'Igualada, i alcaldable per Socialistes d'Igualada, Jordi Riba, afirma que "no entenc perquè ERC copia al PSOE".

L'eslògan de la discòrdiaDesprés que Esquerra comptés en la seva presentació amb el suport de figures històriques del PSC com Antoni Dalmau, Socialistes d'Igualada (PSC-PM) acusa als republicans de "tenir una obsessió per voler-se apropiar del patrimoni dels socialistes, que a la ciutat representa un projecte de transformació constant i de lluita per la igualtat d'oportunitats" i que "volen confondre a la ciutadania". Jordi Riba continua: "amb l'eslògan de Zapatero, ERC vol aparentar un gir a l'esquerra de cara les eleccions i maquillar que ha passat 4 anys sent el plàcid soci de govern de CiU a l'Ajuntament i 8 anys en coalició amb CiU al Consell Comarcal".

Per acabar, la formació progressista declara "esperem que la còpia no vulgui dir que ERC no té idees, ja que la ciutat ha d'afrontar molts reptes de present i de futur i necessita que tots i cada un dels partits aportem les nostres propostes genuïnes". Els Socialistes d'Igualada proclamen que el seu eslògan és 'L'alternativa realista', com a "alternativa a l'actual govern de CiU i ERC".


6 Comentaris

A

Andreu

Igualada

24 de febrer 2015.15:47h

Respondre

Un grup de ciutadans ens estem organitzant per ajudar al PSC Igualada. Ells sols no poden omplir els 21 llocs a la llista (es veu que tothom ha marxat, i cap a ERC!). Algú ens ajuda? Ens en falten... Llegir més 20 encara!

M

Maria R.

Igualada

24 de febrer 2015.11:08h

Respondre

Hagués estat bé i per professionalitat periodística, que en la mateixa notícia s’hagués parlat amb ERC i preguntat perquè han triat aquest lema de campanya i què volen transmetre amb ell.... Llegir més Només hi surt una de les parts ”afectades” en aquest cas... així que trobo la notícia biaixada. Tot i això, estic d’acord en el comentari del ”No n’hi ha per tant”.

j

jaume rodriguez enrich

24 de febrer 2015.08:55h

Respondre

si ho va inventa Rodríguez Zapatero recomano a ERC primer agrair els socialistes de Igualada la descoberta , que ho canvin d immediat sense mes polèmiques i que s auto invitin a unir-se.
I per... Llegir més acabar proposo una crida nova- Igualada, junts, serem el que vulguem.

P

Pep

Anoia

23 de febrer 2015.17:22h

Respondre

Li hem de recordar al senyor Riba que ells van manar amb l’agradable, plàcida, virtuosa i sobretot esquerranosa companyia del PP? Va, home, no fotem!

G

Guillem R

Igualada

23 de febrer 2015.17:02h

Respondre

Es veu que els hi ha fet mal al PSC que ERC hagi fitxat l’Antoni Dalmau, la Carolina Telechea i gent de l’orbita socialista. El seu projecte, en decadència, només provoca aquests estirabots de... Llegir més pa sucat amb oli. Pobrets, la patacada que els hi ve a les municipals serà èpica.

N

No n'hi ha per tant

Igualada

23 de febrer 2015.17:00h

Respondre

Una reacció una mica exagerada, francament. D’eslògans polítics copiats n’hi ha a cabassos i no sabríem dir qui el va fer servir primer. Quanta gent ha fet servir el concepte ”pel canvi”... Llegir més abans i després del PSOE en les primeres eleccions que va guanyar? Malauradament els eslògans son ”multiusos” i en general poden ser signats avui pels socialistes, demà pel PP i dema passat per ICV...i no passa res. Els programes polítics i la seva traducció en eslògans es fan en funció d’enquestes i amb la única finalitat d’agradar. Raríssimes vegades tenen un pòsit ideològic, excepte en els partits més radicals, més passats de rosca.
Vinga, mantingueu la calma i aporteu propostes concretes enlloc d’esperar la pífia de l’adversari. No només els socialistes, evidentment, tots plegats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.