TORNAR

Forta presència anoienca a les llistes del 27S

Alba Vergés i Maria Senserrich, així com Martín Rodríguez Sol, tenen clares opcions de ser al nou parlament català

politica
Dijous, 27 agost 2015. 13:55. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les candidatures que es presenten a les eleccions del 27 de setembre tenen, en bona mesura, presència de candidats de la comarca. Les tres persones que amb tota probabilitat seran al nou parlament català són Martín Rodríguez Sol, veí de la comarca i número 2 a la candidatura d'Unió, i les ja diputades Alba Vergés i Maria Senserrich, que formen part del conglomerat de Junts pel Sí. L'exalcalde d'Igualada, Manuel Miserachs, ocupa un lloc simbòlic a la llista democristiana, la tanca just abans del president del partit, Josep Antoni Duran i Lleida.

Alba Vergés, 23 de Junts pel SíEl 27-S els anoiencs es trobaran menys paperetes de l'habitual al col·legi electoral on els toqui anar a votar. 10 candidatures es presenten a les comarques barcelonines per les eleccions al Parlament, el 2012 n'hi havia 16, i en la majoria hi ha presència anoienca. Des de Junts pel Sí fins a al PP, passant per PSC, Unió, Catalunya Sí que es pot i la CUP. Les dues úniques diputades anoienques del Parlament, Alba Vergés i Maria Senserrich, tenen opcions clares d'entrar a la cambra després de les eleccions. Vergés va de número 23 a la candidatura de Junts pel Sí, i Maria Senserrich de 29. Tot i això, el fitxatge anoienc més mediàtic per aquestes eleccions l'ha fet Unió Democràtica, que presenta de número 2 per Barcelona l'exfiscal general de Catalunya, Rodríguez Sol, el fitxatge d'Unió per acompanyar EspadalerMartín Rodríguez Sol, resident a Igualada i amb domicili a Sant Martí de Tous. Però els democristians han situat en un altre lloc emblemàtic l'exalcalde igualadí L'exalcalde Miserachs acompanyarà Duran i Lleida al final d'UnióManuel Miserachs, que tanca la llista al penúltim lloc, just abans de Josep Antoni Duran i Lleida. La regidora dels Hostalets, Nativitad Escala, anirà al 28, la igualadina Sandra Montes, al 55 i l'odenenc Andreu Garcia al 71.

Més enllà de Rodríguez Sol, Vergés i Senserrich, és poc probable que els altres representants anoiencs entrin al Parlament. El que fins ara era secretari de la mesa de la cambra, el diputat igualadí És difícil que Pere Calbó torni a entrar al ParlamentPere Calbó, ha passat del número 3 on va concórrer les eleccions el 2012, al número 16; una posició des d'on difícilment podrà sortir, ja que a les últimes eleccions el PP va treure 12 diputats a la circumscripció de Barcelona. El president comarcal dels populars, Joan Agramunt, va de número 27. A la llista del PSC la portaveu socialista a Vilanova del Camí, Trucharte, la principal representant del socialisme anoiencNoemí Trucharte, ocupa el lloc 18; a les últimes eleccions els socialistes en va treure 14 per Barcelona i, per tant, és difícil que pugui entrar. El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Piera, Javier Perellón, està al lloc 41. A la llista de la CUP també hi ha presència anoienca, és la de la regidora capelladina Susana Moreno, que ocupa el lloc número 30. A la candidatura de Catalunya Sí que es pot la representant és la portaveu d'ICV a l'Ajuntament de Montbui, Coral Vázquez, que va al lloc 51 per Barcelona. Finalment, el partit Pirata, que havia de tancar el portaveu de Decidim Igualada, Darío Castañé, no ha obtingut prou avals per presentar-se a les comarques de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.