TORNAR

Igualada tindrà en breu 200 places de zona blanca al Poble Sec

L’Ajuntament enllestirà el pacte amb propietaris privats

politica
Dijous, 11 desembre 2014. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La zona del nord d'Igualada tindrà els propers mesos vora 200 places d'aparcament gratuït. Una nova fase de les zones blanques que està pendent d'uns detalls en la negociació

Més zones blanques. Un parell de solars del nord de la ciutat s'habilitaran els propers mesos per a estacionaments gratuïts. El Regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Jordi Pont, explica que "ara mateix tenim unes 500 places d'estacionament, comptant amb les que han obert els comerciants a l'Avinguda Barcelona. Estem segurs que complirem el nostre compromís electoral de fer-ne unes 800". En aquesta nova fase se n'habilitarien dos centenars. Jordi Pont avança que també hi ha uns espais que s'estan negociant al barri de Sant Agustí. Ara mateix "hi ha tres opcions disponibles per a nova zona blanca, dues al Poble Sec i una a Sant Agustí".

Al nord de la ciutat s'hi obriran més zones blanquesL'Ajuntament destinarà les partides econòmiques prioritàriament a aquests espais. Resta l'opció d'urbanitzar i arranjar el sòl municipal que hi ha a l'extrem oest del Rec d'Igualada, on hi ha terrenys de titularitat municipal que ocasionalment serveixen per a aparcaments, en esdeveniments com el Rec.0 i en el futur poden servir per descongestionar la zona de l'Escola  Pia. Hi ha un gran volum de trànsit i de demanda d'estacionament i la intenció del govern és en un futur proper normalitzar aquest aparcament eventual. De fet les escales del pont de Montbui es netegen amb freqüència setmanal. "Ja és 'de facto' una zona d'aparcament, ja funciona, però en un futur proper esperem arranjar-la definitivament" conclou. En aquest estacionament oficiós, pendent de fer-se oficial, i que no està "endreçat" ja hi ha 120 places.

L'obertura de zones blanques al nord de la ciutat arrodoneix i compacta el mapa de les zones blanques a la ciutat i n'obre en un sector on -exceptuant les que van obrir els comerciants d'Igualada Nord- no n'hi havia. 


4 Comentaris

P

Pep

Igualada

14 de desembre 2014.20:01h

Respondre

Al Monalco, tema aparcament a les hores d’entrada i sortida de la canalla, carta blanca, no passa res.
Fins i tot hi ha qui aparca en tercera fila, sobre la vorera i taponant el C/Rubió.... Llegir més Impunitat exclusiva que gaudeixin .

E

Eduard

11 de desembre 2014.16:36h

Respondre

Els ITV encara dormen ?

J

JEP

IGUALADA

11 de desembre 2014.12:16h

Respondre

L’idea és molt bona. no sé a quin punt es situara l’aparcament, però hi ha hores que és impossible aparcar -i desaparcar-. Ah, sobre tot! ...penseu a donar FULLETONS INFORMATIUS DEL NOU... Llegir més PARKING a l’Escola Monalco perque els reparteixi als usuaris dels vehicles que van a recolllr nens i nenes a l’Avinguda Barcelona i Carrer Capellades.
Gràcies.

J

Joanma

=ada

11 de desembre 2014.11:18h

Respondre

Al costat del garatge de la Hispano Igualadina hi ha un solar buit que també es podria destinar a zona blanca per descongestionar els voltants del Hotel Amèrica. En quan al solar de la zona oest... Llegir més del Rec, suposo que urbanitzaran tot el solar, fins i tot el tros que s’apropia el empresari adober del extrem del solar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.