TORNAR

Més d'una quinzena de busos sortiran de l'Anoia a la manifestació 'Us volem a casa'

L’Assemblea Nacional a l’Anoia retreu que malgrat la situació ”no hi ha encara unitat política”

politica
Divendres, 13 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres, de 7 a 9, a l'Ateneu Igualadí, encara es poden adquirir bitllets pels autobusos que es desplaçaran des d'Igualada per assistir a la manifestació 'Us volem a casa'. La manifestació arriba en un moment marcat per la negativa de la judicatura a permetre el ple per investir Jordi Sànchez i hores després de l'alliberament (amb càrrecs) de l'activista Tamara Carrasco, que era acusada de terrorisme.

Coincidint amb els sis mesos dels primers empresonaments, els de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, pels esdeveniments al voltant del referèndum per la independència, les associacions independentistes, sindicats i entitats antirepressives organitzen diumenge al matí una gran manifestació a Barcelona. En el cas de l'Anoia, els busos coordinats per l'ANC seran més de 15 i es compta amb desplaçaments de més persones en cotxe i ferrocarrils. El coordinador comarcal de l'ANC Jordi Serrat, membre també de l'Executiva Nacional, parla d'una manifestació transversal "ens la que ens trobarem a Barcelona tots els que considerem que cal mobilitzar-se per aquesta injustícia. Cadascú des del seu punt de vista i cridant amb la intensitat que consideri, exigirem que els volem a casa".

D'altra banda, poques hores després que el jutge Llarena s'hagi negat a deixar assistir a Jordi Sànchez al ple del Parlament, el coordinador comarcal opina que "estratègia jurídica en aquests moments no està alineada amb l'estratègia política. La proposta d'investidura de Jordi Sànchez és per a denunciar la violació flagrant de drets fonamentals que representa l'empresonament preventiu i les acusacions falses que es formulen contra els que estan a la presó i l'exili, però també cal una actitud valenta i decidida políticament, tot i els riscos que representa". Creu que l'opció és "Carles Puigdemont, el nostre president legítim, cal restituir-lo. El Parlament, en tant que representant de la voluntat popular, té la sobirania necessària per actuar i investir Puigdemont utilitzant els mecanismes que cregui convenients, i no supeditant-se a les decisions arbitràries de tercers. Aprofitar les oportunitats és el que ens permet avançar cap a la república, i estem en un moment on tenim una finestra clara en aquest sentit".

"Ens volen criminalitzar"

Aquest dijous hi havia la notícia de l'alliberament de Tamara Carrasco, tot i que se li ha decretat llibertat amb càrrecs. Jordi Serrat manifesta que "les acusacions han caigut pel seu propi pes. Sembla que hi ha una clara estratègia per part de l'estat per criminalitzar el moviment independentista. Ens acusen de violència i altres delictes completament inexistents. És una llàstima que s'estigui desacreditant un estat d'aquesta manera". Considera que "la confiança amb les institucions espanyoles ja està sota mínims, també a nivell internacional, i aquestes últimes actuacions de la justícia no fan més que confirmar que la única solució que tenim per desvincular-nos d'aquest estat podrit es fer el nostre propi camí".

L'ANC constata, després de la decisió del jutge Llarena, que "hi ha una manca de compromís de l'Estat espanyol amb els drets humans i els tractats internacionals i que hi ha una inexistència de separació de poders quan es tracta d'investir el president de la Generalitat".

Remarca que les mobilitzacions evidencien que "no som un moviment violent, no cal que busquin excuses per il·legalitzar-nos o criminalitzar-nos per que no les trobaran. Si segueixen amb relat inventat combatrem la injustícia amb actitud pacífica i no violenta, com sempre hem fet". Per la part política no percep, però, "una unitat d'acció per part dels partits. Gairebé sempre que hem arribat al punt en que crèiem que era el moment de la política i hem deixat en mans dels partits el comandament de la república ens han decebut o han aplicat estratègies equivocades. El paper de la societat civil organitzada és esperonar als partits a seguir endavant, estiguin a davant o a darrere nostre".

Jordi Serrat assegura que en aquest punt, de cara a diumenge, "s'estan sobrepassant les previsions. Ja hem cobert totes les places previstes i estem fent tot el possible per cobrir tota la demanda que ens està arribant, el que ens fa pensar que serà una manifestació massiva. Creiem que ens acostarem o sobrepassarem el miler d'autobusos a nivell nacional. Animem a tothom que es senti interpel·lat per la situació actual a que ens acompanyi en la defensa dels nostres drets i les llibertats".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.