TORNAR

L'oposició assenyala que a Vilanova hi haurà "contractacions a dit"

Afirmen que ”les treballadores del servei de neteja perdran drets adquirits durant 20 anys”

politica
Dijous, 8 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La municipalització del servei de neteja de Vilanova del Camí està sent un dels temes més calents del curs polític. L'oposició -anterior govern del municipi fins gener- ha atacat el govern i posa en dubte que el procés es faci de forma diàfana.

L'antic equip de govern de Vilanova del Camí ha atacat en un comunicat conjunt a la coalició de quatre que es va formar el passat gener i que els va desbancar en la moció de censura. Els vuit regidors del govern que presidia Vanesa González titllen "d'incompetents" a l'actual equip. En el cas de Després d'un mes agitat, amb l'enrenou del projecte urbanístic del PMUr5 que significava l'obertura d'un nou vial (i que es va frenar), ara la polèmica passa a centrar-se en la municipalització del servei de neteja. Amb especial duresa s'ha significat la regidora republicana Meritxell Humbert que apunta que algunes de les treballadores -acomiadades- "han estat informades que en el nou procés de selecció les cartes estan marcades". En concret, "si el govern parla d'un procés net, no poden avançar a alguns treballadors que sí que seran contractats".

Humbert afegeix que "es podria contractar a les 23 persones de l'empresa on estava externalitzada la neteja mitjançant una subrogació, hi ha jurisprudència que ho avala" i que és el govern el que "no vol fer la subrogació completa". "Alguns dels treballadors se'ls hi ha dit que seguiran, altres que no... com ho pot saber el govern?" assenyala. Això situa, segons la republicana, "en una situació complicada al personal de l'Ajuntament que ha de vetllar el procés". També lamenta que "no sabem on quedaran els drets adquirits durant aquests anys per les treballadores que continuïn".

"No assumeixen responsabilitats"

El comunicat emès per per V365, ERC i CiU s'indica que "l'equip de govern vilanoví no assumeix les seves responsabilitats i pretén culpar de la seva nefasta gestió a l'oposició". En resposta al comunicat que emetia aquest mateix dimecres el govern, pels grups PSC, VA, IPV i DECIDE, "no podem deixar de mostrar la nostra sorpresa i indignació". Apunten que "els nou membres integrants de l'equip de govern: Noemí Trucharte, Cividanes, Imma González, Palacios, Kilian Tomàs, Eva Vadillo, Silvia Càceres, Manuel Ocaña i Camilo Grados han aconseguit fer trontollar la bona dinàmica en la gestió municipal i la tranquil·litat ciutadana que fins aleshores es respirava al nostre municipi".

Acusen a la coalició de quatre d'"incidir en confrontar als veïns i generar un ambient d'inseguretat que ataca directament a la vulnerabilitat de les persones.
En un primer lloc, cal recordar la decisió de tirar endavant un projecte com el del C/Cervantes que portava al desemparament de nou famílies que havien de pagar unes obres de més de mig milió d'euros per un projecte inviable i innecessari", un projecte que "gràcies a la pressió popular, s'ha pogut frenar aquesta injustícia i posar seny a una situació insostenible". Sobre la municipalització, el comunicat assegura que "trobem un error que l'Ajuntament assumeixi la gestió d'aquest servei perquè a la llarga, està demostrat que, externalitzar els serveis surt molt més a compte tant a nivell econòmic com a nivell de gestió i coordinació. De fet, la majoria d'Ajuntaments segueixen aquest model i són molts els serveis que es presten a través d'empreses alienes a les administracions.
L'equip de govern mostra una vegada més la seva incapacitat i la seva falta de coherència al permetre que 23 dones es quedin al carrer, sense feina, podent assumir a tot aquest personal o simplement continuant amb el model de gestió que fins ara ha funcionat a la perfecció".

Remarquen que "la subrogació del personal és jurídicament possible i només depèn de la seva decisió política; és per això que els equips de l'oposició han presentat dos recursos potestatius contra la Relació de Llocs de Treball i contra l'oferta pública, recursos fonamentats jurídicament que avalen aquesta opció; l'únic requisit legal per dur-la a terme, és que han d'absorbir la totalitat de la plantilla, no voldríem haver de pensar que el motiu per descartar la subrogació, és que realment no la volen absorbir en la seva totalitat".

Afegeixen que "resulta del tot pervers anar anunciant que es crearan llocs de treball municipals quan al mateix temps deixen a l'atur a 23 dones vilanovines que porten molts anys desenvolupant la seva feina al municipi i que, per les seves característiques personals, els hi resultarà molt complicat trobar una altra feina o presentar-se a les proves que ha proposat l'Ajuntament". Segons l'oposició "l'afany d'estalviar diners a costa de decisions com aquesta, no queda justificada, i més quan la tresoreria municipal gaudeix d'una bona salut econòmica (almenys durant la nostra gestió). Pensem que és totalment inadmissible que membres de l'equip de govern tractin de atemptar contra el dret legítim de manifestació o de lliure expressió que tenen aquestes treballadores o els col·lectius que els donen suport, ja siguin partits polítics o sindicats que només treballen per vetllar que aquestes treballadores puguin mantenir els seus drets laborals, adquirits en molts casos, durant més de 20 anys".

Acaben manifestant que "ens trobem indignats davant aquest equip de govern quan ens acusa als grups de V365, CiU i ERC, de manipular als col.lectius afectats. Nosaltres hem estat sempre al servei de les persones i hem defensat sempre les causes justes, ara ens toca fer-ho des de l'oposició. PSC, VA, IPV i DECIDE, estan demostrant que no estan a l'alçada, que són uns incompetents i que governen a cops d'improvisació.  Estan desenvolupant una política tan lamentable que quan no tenen sortida responsabilitzen de tot a l'anterior equip de govern i no tenen ni la valentia ni la humilitat de reconèixer que s'estan equivocant. Deixin de fer oposició de l'oposició i governin bé d'una vegada, tot i que pensem que potser això és demanar massa".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.