TORNAR

Trucharte assegura que "cap polític interferirà en processos de selecció"

El govern acusa a l’oposició ”d’instrumentalitzar les treballadores de la neteja”

politica
Dijous, 8 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Vilanova del Camí continuarà amb el procés de municipalització del servei de neteja. Consideren que "portarà a una  reducció de costos i una major eficiència dels serveis gestionats per ens públics". 

La polèmica per la remunicipalització del servei de la neteja a Vilanova ha reproduït l'enfrontament entre els quatre partits del govern i els tres de l'oposició i atia el foc que va començar el gener. El govern es referma en l'aposta "per la gestió directa del servei de la neteja. Tant per l'estalvi significatiu que suposarà, que es reinvertirà en projectes socials, com per la creació d'un bon nombre de llocs de treball públic amb unes millors condicions laborals". Admeten que "hi hagi gent que pugui discrepar" però que "l'oposició instrumentalitza aquest procés amb fins polítics". L'alcaldessa Noemí Trucharte afegia en declaracions a Anoiadiari que "es farà tot el possible perquè puguin optar en les millors condicions al lloc de treball i per això estem fent classes de català a les treballadores. Confio plenament en els funcionaris i cap polític interferirà en el procés de selecció".

L'edifici del consistori vilanovíManifesten que "no es lícit que l'oposició (V365, ERC i CiU) afirmi amb rotunditat que el govern és el responsable que les treballadores que prestaven el servei perdin la feina. L'Ajuntament no té cap potestat sobre aquestes treballadores doncs no depenen de l'ens municipal sinó d'una empresa privada. I ens consta que la voluntat del grup Àuria es vetllar pel benestar i estabilitat laboral de les seves empleades".

Lamenten que "l'oposició, juntament amb els sindicats, vagin afirmant que l'Ajuntament pugui o estigui obligat a subrogar aquestes treballadores. El servei jurídic municipal ha emès un informe rebutjant aquesta possibilitat emparant-se en una sentència europea i un seguit de jurisprudència que dicta que un ens municipal no pot subrogar doncs atemptaria contra la llei. El que sí que pot fer i farà l'Ajuntament és prioritzar la contractació de personal amb experiència professional, com és el cas entre d'altres, de les actuals treballadores que presten el servei. Vetllarà per oferir-les una nova oportunitat, i aquesta vegada sí; amb una continuïtat fins a la seva jubilació, amb un conveni laboral i unes condicions econòmiques millors".

El contracte de la neteja actual és temporal i finalitzava l'1 de Juliol. Ara, asseguren, amb la municipalització de la gestió "aquest component d'inseguretat laboral desapareixerà per sempre". Titllen com a "imperdonable i irresponsable la conducta de l'oposició" i demanen "a les treballadores que siguin sensates i que tinguin paciència. I sobretot que no es deixin endur ni contaminar per fatalismes interessats". Tot i que "en no estar permesa la subrogació existeix un component de risc laboral, estem convençuts que aquesta municipalització serà pionera a la comarca i un exemple a nivell econòmic i social".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.