TORNAR

Pere Calbó qualifica de "fracàs" el resultat del 9-N

”Aquest procés posa en risc un diàleg serè i que aporti solucions”

politica
Dilluns, 10 novembre 2014. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En una primera valoració dels resultats i la participació del 9-N, el diputat al Parlament Pere Calbó creu que l'esdeveniment s'està analitzant en base a "un cens que no és prou ajustat". Tenint en compte això i "la campanya" que hi ha hagut per part de les institucions, considera que el resultat "es podria qualificar de fracàs".

Diputat anoienc, Pere Calbó

El diputat popular Pere Calbó, basa la seva primera valoració sobre un desajust respecte al cens real. Qüestiona les referències de la consellera Joana Ortega a un cens total d'uns 5.400.000 persones quan "basant-nos en l'IDESCAT i tenint en compte el vot de majors de 16 anys hauria de ser d'uns sis milions". Argumenta, doncs, que "no es pot fer una anàlisi directa i comparativa amb altres comicis ordinaris. Ens demanen que fem un acte de fe". Detalla que el procés "no comptava amb les suficients garanties democràtiques, els organitzadors experimentaven un sentiment cap al sí-sí i per tant no té garanties". Mostra, però, respecte per als que van anar a votar. Analitzant les xifres amb detall, "podem arribar a la conclusió que, si han votat dos milions de persones, la participació real és d'un terç del cens i dins d'aquest terç el 90% ha votat que sí. Era previsible". Respecte al total del cens, "ens mouríem en un 27% del sí-sí. Quina és la conclusió? Les persones que es van mobilitzar coincidirien amb els vots de CiU, ERC, ICV, CUP i SI a les autonòmiques del 2012. Ja s'havia mobilitzat aquesta gent a les eleccions, i es podria valorar com un cert fracàs, tenint en compte, a més, que portem més de dos anys on s'ha abocat recursos públics en una campanya permanent i no són els èxits que es presenten". Conclou que Mas força aquesta consulta "cercant la única manera que té per retallar l'espai electoral perdut darrerament en favor d'ERC. S'intenta apropiar d'un sentiment que, evidentment, existeix entre la societat catalana". Aquest interès electoral posa en risc el diàleg d'una forma serena i aportant solucions. Quan tu fonamentes el teu diàleg en base a un incompliment legat estàs dificultant el diàleg amb la resta. "Si algú es pensa que en l'Europa del segle XXI hi ha lloc per l'incompliment de la llei, això no funciona així. Dóna també una visió internacional que som poc de fiar i té conseqüències en l'àmbit polític i econòmic".

Pel que fa als resultats del no, Pere Calbó explica que els "no ens ha sorprès, hem constatat que hi ha molta gent que, quan hi ha una constant sobre una determinada direcció (per exemple a Igualada s'ha aprofitat tots els recursos públics davant del Sí Sí) hi havia gent que ja estava farta d'aquesta 'imposició' i s'hi ha volgut oposar. Aquí només han fet campanya uns i no era un posicionament neutre. Malgrat tot, el millor és no legitimar el procés".

L'IES Montbui en un moment de les votacions

A la comarca, el diputat no veu un comportament "molt diferenciat a d'altres indrets de Catalunya, caldrà analitzar el desglossament del vot d'estrangers, majors de setze anys, etc.". Estem fent ara amb detall l'anàlisi dels resultats. Inicialment jo tampoc veig un comportament molt diferenciat d'altres indrets de Catalunya i caldrà analitzar i veure quin és el desglossament d'estrangers, 16-18 anys.


13 Comentaris

s

samuel

Igualada

23 de novembre 2014.19:40h

Respondre

SR. CALBÓ JO NO ERA INDEPENDENDISTA, PERÒ HAN FET QUE M´HI TORNI.

P

PETIT PAGES

IGUALADA

13 de novembre 2014.22:30h

Respondre

Senyor Calvo, crec que s’ha equivocat de ofici tan voste com la senyora Camacho, millor serìa fer de xarlatans de fira.

T

Toni

Igualada

12 de novembre 2014.21:00h

Respondre

Què equivocat que estava; el coneixia de petit i creia que era una bona persona en potència!

R

Roger

Igualada

12 de novembre 2014.11:30h

Respondre

Ho dic molt sincerament: jo creia, quan veia el Sr. Pere Calbó, que el PP tenia alguna persona intel·ligent dintre de les seves files, més si el comparàvem amb la Sra. Sánchez Camacho (que pel... Llegir més físic ja no sabem quina identitat té, de tant que se l’ha canviat), o el Sr. Mariano Rajoy (que és president del gobierno sense tenir estudis. Així governa un país!). Però davant de les declaracions que ha fet, ara no m’estranya que formi part del PP.
Diu ”fracàs” de les votacions del 9N, perquè només ha votat un terç de la població de Catalunya. És clar que els números els han agafat del total d’habitants de Catalunya, i tinguem present que més d’un terç són joves que van de 0 a 15 anys i, per tant, no se’ls ha deixat votar. Per tant, davant de la població que podia votar el 9N, hi va haver més d’un 50% de gent que va votar, tenint en compte que hi van haver vos del NO, per tant, no tots independentistes.
És clar que si fem el recompte que n’ha fet el PP i, doncs, el Sr. Calbó, en les últimes eleccions en què va sortir escollit el Sr. MarianoRajoy com a president del gobierno, del total de la població d’Espanya, un 77% dels espanyols no el volia de president i, en canvi, en l’hem de menjar amb patates. I d’això en diu el Sr. Calbó legalitat i democràcia? Potser és ell que està militant des del PP de manera il·legal i cobrant de tots els espanyols que no el volíem.

j

josep ma figueras

igd

11 de novembre 2014.22:15h

Respondre

Viure de la política i no suportar la democracia el retorna als seus antecessors franquistes. Salut

P

PETIT PAGES

IGUALADA

11 de novembre 2014.16:45h

Respondre

Es normal a la vegada no voler acceptar els resultats i ser curt de vista?
Jo he votat lo que ma donat la gana perque ningú ma pressionat i m’ inflat el camp, si voleu saber quie he votat no... Llegir més tinc cap impedimenten dir-ho. M’ agrada molt la pelicula de la Emperatriz. Collóns!!! ho enteneu ja o no?

j

joan

08700

11 de novembre 2014.12:45h

Respondre

Sr Calbo, com diuen a les Espanyes. ”No hay peor ciego que el que no quiere ver”.
No s´escarrassi, no val la pena, deixi, que visquin en el seu somni. i siguin feliços.

Poden fer volar... Llegir més coloms, pro el si-si, representa un 30/33% del cens. (Contant, el jovent de 16 18 anys, i a els emigrants , dos grups de població, que en un Referèndum, no podrían votar)
Els especialistes, afirmen, que en un referèndum, on participes un 67% del ciutadans, el si no arribaria al 50%.
A mes a mes, es bo recordar que a Escòcia, van votar el 85%

m

montse

igualada

11 de novembre 2014.11:30h

Respondre

Tu si que ets un veritable FRACAS i amb lletres majúscules. No cal que analitzeu el desglossament dels vots tal i com dius, el poble català ha parlat i diu SI/SI i ens volem treure tota la desferra... Llegir més dels ”pp’s”

Ò

Òscar

Igualada

11 de novembre 2014.11:30h

Respondre

aquest home no es deu haver assabentat dels resultats.
Ja és massa que fins i tot el dia després ens haguem de fixar en els que no han participat.
Li explico Calbó:
-Participants: 2.305.000 i... Llegir més sumant.
- %Sí-Sí: 80%
- %Sí-No: 10%
- %No : 4,5%
- Altres: 5,5%

Com pots veure els dels No també hi van anar i per cert, es van mobilitzar 3 cops més de persones que quan els convoqueu a Plaça Catalunya.
Salut.

C

Cesca

IGD

11 de novembre 2014.11:00h

Respondre

Molt d’acord amb la seva reflexió Sr. Calbó

E

Eduard

Igualada

10 de novembre 2014.18:04h

Respondre

Aquest personatge i el seus si que sou un FRACÁS MAJUSCUL.

Seguiu aixi no pareu, fabrica de Independentistes;-)

M

Maria

Igualada

10 de novembre 2014.16:00h

Respondre

Fes-t’ho mirar Pere Calbó, fes-t’ho mirar.

M

Manel

Igualada

10 de novembre 2014.15:00h

Respondre

Diàleg diu... quin cínic.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.