TORNAR

El votant de l'Anoia s'independitza

Se superen les xifres conjuntes del PSOE i el PP a les generals

politica
Dilluns, 10 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els anoiencs van anar a les urnes en una proporció inferior a les eleccions autonòmiques per la menor afluència del votant espanyolista, que -en molts casos- ha entès el procés participatiu com il·legal. El sobiranisme i l'independentisme són la primera força a l'Anoia, com el 2012. Els 36.836 vots que reunien les opcions favorables a un estat (sí-sí, sí-no, sí-blanc) superen les millors xifres mai registrades dels dos partits d'obediència estatal, PP i PSOE, el 2008: 34.312

Josep Llorach Solé de 94 ha votat a l'Institut Pere Vives Vich Foto: Daniel Vilarrubias

Més de 40.000 anoiencs van omplir les urnes ahir. El repte era, en primer lloc, demostrar la normalitat democràtica dins les limitacions que havia imposat l'Estat espanyol a l'exercici del vot dels catalans. A l'Anoia no es van registrar anomalies ni incidents a part dels que van provocar, justament, els que no desitgen les votacions. Va ser a Montbui, i una tempesta en un got d'aigua. La batalla de les xifres també la van guanyar els catalans i els anoiencs en particular. Es van superar àmpliament les xifres del referèndum de la Constitució Europea, del febrer del 2005, quan van ser 33.073 persones. I també la participació de les votacions de l'Estatut del 2006, quan es van registrar 39.720 sufragis. Hi ha una xifra encara més important. Alguns diputats afirmaven que el que comptava eren qui predominava en la representació de les circumscripcions catalanes al Congrés de Madrid. Doncs bé, els dos partits d'obediència espanyola van sumar a l'Anoia, a les darreres generals, 24.394 vots. Ahir, 40.240 anoiencs desafiaven les directrius d'aquests dos partits. I 33.365 es decantaven pel 'sí-sí'.

Els vots favorables a crear un nou estat, ja sigui plenament independent, o en diferents graus de relació amb Madrid (opcions del sí-no i el sí-blanc), van resultar ser ahir de 36.836 vots. Un número que equival gairebé als 37.139 vots que van sumar a les eleccions del 2012 a la Generalitat la totalitat de CiU, ERC, ICV, CUP i Solidaritat Catalana. El 'no' a l'Anoia s'ha limitat a 1.538 persones. Una xifra lluny de les 17.781 que van mobilitzar el 2012 els partits de la dreta espanyola i el PSC de Pere Navarro. El 'no' s'ha manifestat a les urnes, tot i que lluny del seu abast real. El que és innegable és que la forces independentistes i sobiranistes sumen la majoria electoral de l'Anoia i es mantenen en les seves xifres malgrat totes les dificultats i pals a les rodes que ha posat l'Estat i la campanya de desprestigi.


5 Comentaris

d

dani

igualada

11 de novembre 2014.09:45h

Respondre

ai Mariano, el que és una pantomima són els 30 mil del 12 d’octubre o els 7 mil de Tarragona de l’11 de setembre, juajua, ho teniu guanyat, ànims!!

m

mariano

anoia

10 de novembre 2014.18:56h

Respondre

Nomes faltaba una pastanaga al devant lligada amb un cordill,a tots els que feient cua.
Matematicas exactes 2000000 milions (ningu sap si es cert) es un 27% aprox dels 7 milions i pico de... Llegir més catalans,tenin en compte els de 16 anys (si no hagues estat una pantomima aquests no poden votar)queda en menys de un 20% aixo es una victoria?

Au va homa va

d

dani

igualada

10 de novembre 2014.14:30h

Respondre

va ser una jornada fantástica, historia viva, estic segur que d’aquí uns anys quan hi pensi encara em cauran les llàgrimes.

ara falta que això no quedi en res, eleccions anticipades ja i DUI... Llegir més molt aviat també!!

J

Joanma

=ada

10 de novembre 2014.10:30h

Respondre

Joan Albert: Es molt fàcil saber el que diran aquests personatges que anomenes. Diran: han sigut unes votacions sense garanties democràtiques, que eren una farsa, que eren de costellada i altres... Llegir més bajanades mes. Per cert, jo vaig anar a votar ben dora i ningú em va donar cap costella, i aquelles hores era impossible que se haguessin acabat.

J

Joan Albert

IGD

10 de novembre 2014.07:56h

Respondre

Xin Xin tarara xin xin, ara vull sentir que diran els nostres honorables ciutadans en Calbo;Agramunt, Herrando, xin, xin tarara xin xin

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.