TORNAR

L'oposició de la Pobla celebra el primer ple alternatiu divendres enmig de polèmica

Acusen a l’Ajuntament de no cedir locals municipals

politica
Dijous, 9 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el marc d'una llarga polèmica entre govern -CiU- i oposició -ERC, #volemunaPoblamillor i Junts per la Pobla-  pel canvi en la periodicitat dels plens i per la negativa, segons una part, de l'Ajuntament a cedir espais, se celebra divendres el primer ple alternatiu.

Aquest divendres, a 2/4 de 7, a la plaça de l'Ajuntament es celebrarà el primer Ple ciutadà de la Pobla de Claramunt. Aquesta reunió veïnal, serà la primera de les dues sessions anunciades pel 2017 com a resposta de l'oposició a la retallada de plens ordinaris de l'Ajuntament. Els partits convocants afirmen que "la convocatòria no ha estat lliure d'entrebanc, tics autoritaris i negatives, fins arribar al punt que els organitzadors han hagut de comunicar al departament d'interior de la Generalitat la concentració per poder exercir el dret fonamental de reunió".

Un dels primers plens d'aquest mandat, en una foto d'arxiuFa un mes, regidors de Participa#volemunapoblamillor, Junts per la Pobla i ERC van anunciar el seu desacord en l'aprovació de la modificació de la periodicitat de plens aprovada pels regidors de l'equip de Govern (CiU), deixant un ple de l'ajuntament cada 3 mesos, un total de 4 plens ordinaris al llarg de tot l'any. En aquesta mateixa roda de premsa es va anunciar la creació d'uns plens ciutadans per tal de contrarestar aquesta decisió, i que la primera sessió es realitzaria el divendres 10 de març.

Segons l'oposició "es va sol·licitar successivament el teatre de l'Ateneu Gumersind Bisbal, el teatre Jardí, la sala de Plens fins arribar a l'extrem de sol·licitar la plaça de l'Ajuntament rebent continues negatives a totes les sol·licituds per part de l'equip de govern, fins hi tot a l'espai públic de la plaça de l'Ajuntament". "Tots aquest entrebancs i la programació d'un acte el mateix dia i mateixa hora per part del equip de govern, no ha fet desistir la ferma decisió d'obrir el diàleg amb els poblatans/poblatanes" i per evitar la coincidència d'horaris i fer-los triar s'ha avançat l'horari del Ple ciutadà a 2/4 de 7 de la tarda.

L'acte consistirà en la presentació d'una moció per part de cada un dels grups politics presents a l'ajuntament, s'obrirà un període pel posicionament de la resta de grups i la participació del públic i finalitzarà cada punt amb una votació dels regidors presents. Al acabar totes les mocions proposades pels grups s'obrirà un ampli torn de paraula pels assistents. Tot finalitzant l'acte a 3/4 de 8 del vespre. Dels resultats d'aquest plens poden sortit reflexions i fins hi tot compromisos que es poden veure refermats per mocions o propostes als propers plens de l'Ajuntament.

 


1 Comentaris

E

Equip de govern de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt

LA POBLA DE CLARAMUNT

9 de març 2017.15:13h

Respondre

Respecte el lloc de realització del ”ple ciutadà” per al 10 de març cal fer una sèrie de consideracions:

- Es va demanar realitzar-lo al local de l’Ateneu Gumersind Bisbal i es va... Llegir més desestimar la petició perquè aquell dia ja hi havia previst fer la xerrada i el sopar amb motiu de la commeració del Dia Internacional de la Dona. Aquests dos actes ja fa anys que s’organitzen des de la regidoria de Benestar Social i sempre es fan al voltant de la data del 8 de març.
- Com que l’Ateneu està ocupat per aquest acte, l’activitat que s’hi fa cada divendres es traspassa al Teatre Jardí. Com es fa cada any.
- I pel que fa a la plaça de l’Ajuntament, que també van sol·licitar, se’ls va donar com a alternativa, tal i com s’especifica en l’escrit de resposta que reprodueixen, la plaça dels Països Catalans, un espai que per logística és més fàcil perquè puguin disposar del material que van sol·licitar i on també es poden protegir en cas de pluja i disposen de lavabos.
- La polèmica no hauria anat a més si vostès haguessin tingut en compte els actes que ja s’organitzen al muncipi o si, simplement, haguessin canviat de dia per poder disposar de l’Ateneu Gumersind Bisbal.
- Com que no han estat d’acord amb l’alternativa que se’ls va oferir, han demanat al departament d’Interior de la Generalitat realitzar l’acte com a concentració o manifestació a la plaça de l’Ajuntament. Per tant, s’estén que ja no és un ”ple ciutadà” sinó una manifestació o concentració.

Equip de govern de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.