TORNAR

La Pobla Decideix, una peculiar manera de finançar-se

La comissió de la consulta va emetre unes 'accions' per a recollir fons

politica
Dimarts, 24 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per a entitats i associacions, no sempre és fàcil trobar una manera d'aconseguir diners per poder portar a terme les seves activitats. Les comissions per a les consultes sobre la independència van realitzar arreu de la comarca diversos actes i vendes de material per recollir el fons necessari per portar-les a terme. Des de la Pobla ens expliquen una manera original de finançar-se: amb la venda d'unes accions nominals que, a la vegada, són un record per a aquells qui les van adquirir.

Les accions emeses per la comissió

La consulta a la Pobla es va celebrar el 20 de juny

El municipi va celebrar la consulta sobre la independència el passat 20 de juny. Des de mesos abans, però, els membres de la comissió ja van començar a treballar en la manera de recollir els diners que els feien falta, que van calcular en uns 600 euros. A banda de vendre punts de llibre per Sant Jordi i xapes durant les portes obertes al castell de la Pobla, la comissió va idear una altra manera d'implicar la ciutadania i aconseguir fons.

Una idea d'èxit

Així, es van generar uns documents acreditatius de les 'accions' de mecenatge, per un valor d'1 euro cadascuna. Des de la comissió, Eduard Llaguno explica que cadascú podia comprar tantes accions com volgués, i que en total se'n van generar per a unes cinquanta persones —moltes de les quals hi van participar amb 5, 10 o 20 euros— del poble però també de fora. A través d'aquestes participacions la comissió va aconseguir aproximadament uns 440 euros, cosa que representa el 56% del cost de la consulta.

A banda d'assolir més de la meitat dels diners necessaris, l'emissió de les accions representa un altre avantatge: 'És un document que es relaciona directament amb la consulta, una col·laboració molt directa, i que a més pot servir de record per a totes aquelles persones que en van adquirir', explica Eduard Llaguno.


1 Comentaris

p

pep

igualada

24 d'agost 2010.13:33h

Respondre

enhorabona! és un molt bon exemple!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.