TORNAR

Raül Parramon (CiU) relleva Romà Casanovas (PSC) a l'alcaldia de Vallbona d’Anoia

Segons estableix el pacte de govern entre els dos partits

politica
Dimecres, 2 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Des de divendres Raül Parramon i Junyent (CiU) és el nou alcalde de Vallbona d’Anoia. Parramon pren el relleu en el càrrec de Romà Casanovas i Sardà (PSC), en compliment del pacte de govern que aquests dos grups municipals van establir el 2011. En funció d’aquest acord, el PSC ha tingut l’alcaldia els tres primers anys de mandat, i CiU l’ostentarà l’any que resta.

L'alcalde sortint Romà Casanovas i el nou batlle Raül Parramon

L’elecció de Parramon com a nou alcalde es va fer, divendres, en una sessió extraordinària del Ple Municipal que va comptar amb la presència de la diputada anoienca al Parlament de Catalunya Maria Senserrich (CiU), el també diputat al Parlament Joan Recasens i Guinot (CiU), el diputat a la Diputació de Barcelona Ramon Castellano, el president comarcal d’UDC, Xavier Boquete, i els alcaldes de Piera i la Torre de Claramunt, Jaume S. Guixà i Jaume Riba, a més d’altres representants polítics institucionals i veïns.

Després de constituir la mesa d’edat, Parramon va ser elegit alcalde amb els quatre vots a favor del PSC –que no va presentar candidat- i el vot de CiU. Els tres regidors d’ERC -Òscar Labraña no va poder assistir a la sessió per motius professionals- van manifestar que s’abstenien.

En la seva intervenció, el nou alcalde va afirmar que aquest relleu en l’alcaldia és “una continuïtat” al projecte del govern del PSC i CiU -que queda integrat pels mateixos membres-, i va agrair “el suport i la col·laboració” que ha trobat des del primer moment en els seus socis socialistes. També va recordar que Convergència i Unió “torna a encapçalar el govern municipal de Vallbona d’Anoia després de molts anys, des del primer mandat de les eleccions democràtiques del 1979”.

A més, Raül Parramon va fer un exhaustiu repàs de l’acció de govern en aquests tres primers anys de mandat, en “què s’ha fet molta feina”, malgrat la difícil situació econòmica generalitzada. Va destacar especialment les actuacions de millora i conservació que s’han fet en el municipi, i els esforços per racionalitzar i optimitzar els serveis municipals. Pel que fa als reptes d’aquest darrer any de mandat, va exposar alguns dels principals projectes que el govern PSC-CiU té sobre la taula, com ara la reforma de l’Ajuntament vell per condicionar-hi un nou consultori mèdic i un espai per a les entitats, o el col·lector de clavegueram a la urbanització Vallbonica i el polígon del Carol, per al qual ja s’ha aconseguit una subvenció d’un PUOSC extraordinari.

Parramon també va detallar el seu model de poble, i va dir que Vallbona “ha de seguir sent un poble tranquil, amb un creixement de població sostingut, on els joves trobin un futur després d’acabar els estudis, i on la gent tingui feina i disposi del màxim de serveis de qualitat”. El nou alcalde es va comprometre a governar “per a tots els vallbonencs”, “amb molt diàleg, escoltant tothom, i donant suport a totes les iniciatives que contribueixin a millorar Vallbona i la qualitat de vida dels seus veïns”.

Per la seva banda, l’alcalde sortint, Romà Casanovas, va coincidir a destacar que l’equip de govern “continuarà en la mateixa línia” d’aquests primers tres anys de mandat, va felicitar Parramon per l’alcaldia i va desitjar-li “molt d’encert” al capdavant del govern municipal.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.