TORNAR

El retard per les obres del Casal de la Gent Gran alimenta el conflicte entre el govern vilanoví i els socialistes

El govern atribueix el retard a una divergència sobre els costos dels treballs

politica
Dimarts, 26 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les obres pel Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí continuen sense enllestir-se. És un dels fronts oberts que té el govern i els socialistes han emès un comunicat on expressen la seva contrarietat pel retard. El govern addueix que és un problema sobre els costos de les obres amb l'empresa que les fa.

El govern vilanoví afirma que "no hi ha res ocult ni estrany" en la paralització de les obres del Casal de la Gent Gran. Així ho va afirmar Rosi Grados, de Vilanova365 -el soci majoritari del govern, que comparteix amb CiU i ERC- aquesta setmana passada. Els socialistes, a l'oposició, han acusat aquesta setmana els rectors del consistori que les obres no compleixen "els terminis previstos" quan hi havia la promesa "que estarien acabades en sis mesos". El govern matisa que "les obres estan aturades per una mala entesa, a causa de la contradicció en els preus, entre l'empresa constructora i la direcció facultativa de l'obra". Des de l'Ajuntament etziben que les explicacions "les devem als usuaris del Casal i no a l'oposició".

Grados afirma que s'ha optat per la via del diàleg des del primer moment, "perquè podia ser més costós optar per rescindir contracte i haver de començar de nou" i que en tot moment s'ha instat a les parts "a posar-se d'acord i arribar al consens". La regidora d'Urbanisme assenyala que aquests dies s'han donat converses favorables i que l'empresa s'ha compromès "a donar per escrit confirmació dels terminis per a reprendre les obres i també se'ls ha exigit un termini de finalització, amb la qual cosa esperem veure moviment a l'obra en breu". En el cas que no s'acomplís, el govern plantejarà "mesures més contundents". La regidora ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i també ha lamentat el perjudici que la demora està suposant a la ciutadania i especialment a la gent gran que són els principals usuaris de l'edifici.

Els socialistes, indignats

El PSC vilanoví acusa d'electoralisme a l'alcaldessa Vanesa González, ja que la promesa dels sis mesos "es va fer abans de les eleccions municipals i a data d'abril del 2016 les obres estan sense concloure. És més, estan parades des de fa mesos, amb el perjudici que això causa als usuaris del casal". Els socialistes pregunten si "no hi ha sancions amb les quals pressionar l'empresa".

Les acusacions s'apugen de to quan afirmen que "pot ser que el motiu sigui que darrere de les obres estigui l'empresa TEYCO. Estem parlant d'una empresa investigada per comissionar  CDC a canvi d'obra pública" i "si hi ha quelcom més que no aconseguim albirar. El cas és que no pot ser que unes obres de sis mesos durin ja catorze mesos i sumant".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.