TORNAR

La socialista Noemí Trucharte optarà a la reelecció a la batllia de Vilanova

L’actual alcaldessa no creu que C’s pugui ser una alternativa al municipi

politica
Divendres, 21 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'arena electoral de Vilanova es comença a moure de cara a unes eleccions, les del 2019, que s'auguren de nou amb un gran fraccionament. El PSC aposta de nou per Noemí Trucharte, l'actual alcaldessa, per a ser reelegida.

Noemí Trucharte és la primera dels sis alcaldes socialistes de la comarca que confirma que acudirà a la reelecció. Dels municipis grans de l'Anoia, la segona, després de Jordi Madrid, a Piera. L'actual presidenta de la corporació municipal vilanovina té 39 anys i exerceix com a advocada. L'assemblea del PSC de la vila la votava per unanimitat aquest dimecres. Trucharte ja havia comunicat al primer secretari municipal, Kilian Tomàs, la seva intenció de presentar-se i no hi ha hagut més candidats, de manera que -al revés del 2014, amb la recordada polèmica per la successió de Joan Vich- no hi ha hagut primàries. 

L'alcaldessa, als estudis Ràdio NovaLa flamant candidata es mostra il·lusionada davant el repte de les urnes. Es mostra disposada "a obrir el partit a la ciutadania perquè ens facin arribar les seves propostes". Els propers mesos compaginarà el seu paper com a candidata amb el càrrec d'alcaldessa. Una responsabilitat que va assolir el gener de 2017 després de la moció de censura on va articular una majoria al govern existent fins aleshores de V365, que havia format govern en ser el partit amb més regidors, ERC i CiU. El panorama post-electoral pot ser molt similar a l'actual, amb set partits representats al consistori. La flamant candidata socialista comenta que "no és bo. És una reacció a tants anys de govern de Joan Vich, cosa que va fer que sortissin moltes alternatives locals. I hi ha V365, que va néixer del rancor de perdre les primàries del PSC". 

Les municipals coincidiran amb unes europees. Trucharte confia que "la gent voti projectes municipals, on es vota el treball fet, tot i que a nivell global Pedro Sánchez està fent molt bon paper". També entre els seus adversaris es perfila la irrupció de Ciudadanos, que el 21D va guanyar amb nitidesa al municipi. Trucharte etziba que "són la dreta de la dreta i estan en declivi. No crec que siguin una alternativa".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.