TORNAR

Els Socialistes critiquen la manca de POUM com a principal dèficit d'Igualada

La formació progressista fa balanç de l’equador de mandat de Marc Castells

politica
Dissabte, 17 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La valoració dels socialistes dels dos primers anys del mandat 2015-2019 de Marc Castells incideix "en quatre projectes": fer un nou POUM, el tren gran, unir la Conca d'Òdena i fer nous polígons "adaptats al segle XXI". Aproven al govern en matèria universitària.

Una vegada acomplert l'equador del segon mandat de Marc Castells al capdavant de l'Ajuntament, Socialistes d'Igualada ha fet la valoració d'aquest període. Els progressistes assenyalen que " l'Ajuntament no té un model de ciutat a llarg termini" i consideren que -si no es fa una planificació urbanística- "Igualada pot perdre oportunitats per aquesta manca de projecte de futur".

Jordi Riba, portaveu socialista, demana que el PDECAT "lluiti per fer possible quatre projectes" que considera "claus". Posa com a prioritats la unió de la Conca d'Òdena, la planifiació urbanística amb la redacció d'un nou POUM, demanar grans infraestructures com el tren gran i el desenvolupament industrial de la Conca amb polígons adaptats a les necessitats de les indústries del segle XXI com el projecte de la Zona Franca.

Subratllen la proposta de "crear una taula per les infraestructures i la mobilitat on es puguin acordar demandes entre partits polítics i agents socials". La taula "va ser aprovadaperò el govern de Marc Castells no ha fet cap pas per convocar-la". Demanen que el govern del PDECAT faci el pas de posar en marxa aquest ens proposat pel PSC i també demanen que "és urgent que el govern tingui aquesta agenda definida i la lluiti a institucions superiors". Els Socialistes consideren que l'alcalde hauria de tenir "coratge i valentia per fer sentir la veu de la ciutat en la demanda d'infraestructures com el tren gran".

Pel que fa als "aspectes positius d'aquest mandat", destaquen l'aposta universitària d'Igualada amb la captació de nous estudis públics a través de la Universitat de Lleida. Manifesten que "aquest camí", però, "ja el va deixar dibuixat l'Entesa per Igualada a través dels acords que va arribar amb aquesta universitat al final del darrer mandat de l'alcalde Jordi Aymamí".

Una altra membre del grup municipal dels Socialistes, Irene Gil, apunta que s'han sumat als pressupostos amb la incorporació de propostes del programa electoral socialista com la instal·lació de contenidors intel·ligents per millorar les dades de reciclatge, la dinamització del passeig Verdaguer amb la construcció de tres quioscos on hi puguin treballar persones en risc d'exclusió social, la instal·lació d'aparcaments segurs 'bicibox' per incentivar la mobilitat en bicicleta, que el nou Centre Cívic Nord tingui biblioteca i sales d'estudi i un reforç del programa d'habitatge per les persones amb problemes de salut mental. Ressalten que amb això, el govern del PDECAT també ha impulsat el programa "Menja sa a l'insti" per garantir un àpat saludable a aquells joves que estudien ESO i que provenen de famílies amb pocs recursos, ajudes per la rehabilitació d'habitatges amb la condició de que es destinin a lloguer social i les beques pels estudiants universitaris.

 


2 Comentaris

carlescuerva

Carles Cuerva Claver

Igualada

20 de juny 2017.14:56h

Respondre

El més curiós és que l’alcalde Castells torni a fer el discurs de disposar de gran sól industrial i el tren... ambdós temes que governant CiU-ERC a Òdena van ser aparcades i han fet perdre el... Llegir més temps a tota la comarca. Eternament agraïts.

Pel que fa a l’Eix Transversal Ferroviari, el Pla director urbanístic de la reserva de sòl per a l’eix transversal ferroviari així com el Pla d’Infrastructures del Transport de Catalunya 2006-2026 estableixen que estaria operatiu el 2026. Té els enllaços aquí:

http://ptop.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=222466&fromPage=load

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

18 de juny 2017.12:40h

Respondre

Està bé que el PSC demani el POUM d’Igualada després del nyap que va fer quan estava al govern municipal. Potser si l’haguessin fet bé ara tindriem POUM. Evidentment que cal un nou POUM a... Llegir més Igualada, però poster ara s’entan fent alguns passos previs de participacvió i propostes que tan de bo s’haguessin fet el 2010. POUM llençat.

El PSC, partit que a Òdena té el POUM aparcat, resulta curiós que Riba que demana també pensar amb mentalitat de Conca no reividiqui el POUM d’Òdena del seu amic Guisado. Guisado també va fer un POUM que Urbanisme li va tirar enrere per manca d’informes i que quan els informes van arribar, eren tots desfavorables. POUM llençat.

Curiosament un alcalde del PSC de la Conca d’Òdena que va aturar el POUM que en el darrer any de mandat de CiU-ERC a Òdena vam posar en marxa, que Guisado va aturar i que ara es dedica a fer parxes com reduir 40 hectarres de sòl industrial d’Òdena (i de la Conca) sense donar alternatives. Curiosa manera de fer urbanisme, Guisado que va tenir el coratge de tirar endavant un POUM (que va ser un nyap) ara diu que no fa falta i reduix el sòl industrial de la Conca. #OleTú

Jordi Riba, m’agradaria veure’us junts reivindicant anar junts a la Conca, reivindicant nou sòl industrial i reivindicant un nou POUM per Òdena i per Igualada.

Per cert, fa gràcia llegir el 2017 a Riba reclamant el tren gran a Barcelona ja per ara mateix quan qui va fer el projecte de l’Eix Transversal Ferroviari va ser el Tripartit (diria que hi havia el PSC) en època de vaques grasses i amb un redactat que diu que el projecte de l’ETF es preveu per més enllà del 2030. Curiós doncs que qui va escriure en un projecte que es preveia la construcció pel 2030 ara es queixi de que els que governen ara no el tiren endavant. Amnèsia? Mala fè?

Potser si el 2030 el PSC torna a governar a Igualada podrà fer el tram urbà de l’ETF fent el túnel qeu ha de travessar tot el terme d’Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.