TORNAR

Vilanova congela les ordenances municipals

L'equip de govern tomba una proposta de consulta popular pels projectes del FEIL

politica
Dimarts, 10 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ajuntament de Vilanova del Camí ha aprovat aquest dilluns al vespre la modificació de les ordenances fiscals pel 2010. L'oposició s'ha abstingut o ha votat en contra, però tant el grup municipal d'ERC com el d'IPV, han recordat que si pels increments de preus es té en compte l'IPC, ara que és negatiu també s'hauria de tenir en compte. El grup d'ERC ha presentat una proposta per fer una consulta ciutadana per decidir els projectes a finançar amb el FEIL, que només ha tingut el suport de l'oposició.

Xavier Bermúdez (ERC) ha presentat una proposta per consultar els projectes pel FEIL

L'oposició no ha recolzat la modificació de les ordenances a Vilanova

La modificació de les ordenances pel 2010 ha estat aprovada pels vots favorables de l'equip de govern i el del regidor a l'oposició de CiU. La resta de l'oposició ha votat en contra (IPV i la regidora Imma González) o s'ha abstingut (ERC i PP). ERC i IPV ha coincidit a recordar a l'equip de govern que si quan l'IPC puja, aquest increment queda reflectit en les taxes, quan l'IPC baixa també s'hi hauria de reflectir. Cividanes ha afegit que bona part de les al·legacions que l'any passat IPV va presentar a les ordenances 'i que van ser desestimades, han estat recollides per l'any vinent'. El grup d'IPV ha afegit que presentarà al·legacions a les ordenances en relació a la bonificació de l'IBI, un compromís que al seu entendre havia adquirit l'ajuntament.

Joan Vich ha explicat que 'mai vaig dir que bonificariem l'IBI en un 20%, sinó que l'Estat miraria d'aplicar un coeficient multiplicador negatiu que rebaixaria el valor cadastral, no el rebut'. Vich ha afegit que l'1% d'increment lineal que s'aplica cada any sobre els valors 'queda absorbit amb la rebaixa del tipus al 0'64'.

L'equip de govern ha explicat que amb aquest tipus, del 0'64, dels més de 7.000 rebuts, uns 3.000 seran a la baixa, respecte l'any passat, 3.600 quedaran congelats i uns 700 pagaran més que l'any passat.

A banda de l'aprovació del Pla de Mobilitat, amb els vots contraris dels grups del PP, IPV i Imma González, el ple d'aquest dilluns ha comptat també amb la proposta, per part del grup d'ERC, de fer un procés de participació ciutadana per tal d'escollir els projectes que es beneficiarien del finançament estatal del FEIL per l'any vinent. Si bé tots els grups han coincidit a considerar que no hi ha prou temps per obrir un procés participatiu ciutadà, els grups de l'oposició l'han valorat com a una molt bona proposta i han votat favorablement (a excepció d'Imma González que s'ha abstingut).

La proposta d'ERC ha vingut motivada pel fet que l'any passat l'equip de govern no va informar als grups de l'oposició dels projectes que es van presentar per accedir al finançament del FEIL.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.