TORNAR

L'Ajuntament no té constància de discriminació en els menús escolars cap als musulmans

Segons l’escola: ”portaven un formulari que no era correcte i se’ls hi va aclarir”

societat
Dissabte, 13 maig 2017. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada afirma no tenir constància del cas de discriminació que segons Compartim Ciutadania es va produir en una escola d'Igualada. L'escola, per la seva part, afirma que "no hi ha hagut problemàtica amb els alumnes de cultura islàmica que es queden a dinar". Desmenteixen que no es donés el formulari a la família afectada, ja que "la pròpia família va portar l'imprès ple de casa seva, directament".

El cas que es donava a conèixer aquest divendres sobre una demanda de menú alternatiu en una escola d'Igualada per part d'una família musulmana que no va ser atesa ja ha provocat les primeres reaccions. La queixa d'aquestes persones, formulada per l'entitat Compartim Ciutadania, era que a la secretaria no se'ls va facilitar l'imprès per omplir la sol·licitud de beca menjador, adduint que la presència de porc en el menú faria que tampoc poguessin consumir-lo. El cas ha estat posat en coneixement, segons Compartim Ciutadania, a la Síndica municipal. No obstant, l'Ajuntament de la ciutat ha afirmat a Anoiadiari que "fins ara no té constància de tractes discriminatoris pel que fa a l'alimentació a les escoles de la ciutat, ni per causa religiosa ni per cap altra". L'escola on s'hauria produït el cas, per la seva part, afirma que "no es va negar cap sol·licitud".

De moment, l'Ajuntament s'ha compromès a estudiar la instància que se li ha fet arribar per part de Compartim Ciutadania. L'administració avança que estan en contacte amb el Departament d'Ensenyament per tractar el tema. Anoiadiari també ha contactat amb l'escola en qüestió que ha negat categòricament que es produís el que afirma Compartim Ciutadania: "tenim més alumnes magribins que utilitzen el servei de menjador. En el cas de que en els plats hi hagi porc, se'ls dóna l'opció que en comptes de la carn se'ls hi posi més arròs o més pasta". 

Pel que fa al cas concret, la direcció del centre apunta que "no és veritat que no se'ls facilités formulari, perquè de fet ja el portaven ple. En tot cas, l'imprès no era el correcte. Se'ls va comunicar això i se'ls va dir que portessin la sol·licitud en el format correcte".

 


4 Comentaris

J

Jordi

Igualada

16 de maig 2017.14:48h

Respondre

De quina escola parlem?

R

Ramon F

Igualada

13 de maig 2017.11:25h

Respondre

Penso que entre tots hem de procurar que no hi hagi discriminació en cap sentit, en cap, però a això hi hem de col•laborar tots, i quan dic tots vull dir tots, ja que tampoc hem de voler imposar... Llegir més els nostres drets per sobre del que es pot considerar normal.

Si l’escola diu que no és veritat que no se’ls facilites el formulari jo en principi i almenys fins que es demostri el contrari ho he de creure i si a sobre diu que no hi ha hagut cap problema amb els altres alumnes de cultura islàmica que es queden a dinar, encara més. A vegades pot passar que volem imposar una mica massa allò dels nostres dret, i el que fem en realitat es anar-hi en contra ja que sempre pot afavorir que algú es faci la pregunta fàcil: amb justa correspondència, a nosaltres ens farien el mateix si ens trobéssim vivint en un país islàmic?

M

Marià

Igualada

16 de maig 2017.08:50h

Si et trobessis en un país Islàmic; en primer lloc no et deixarien un lloc de l’administració per fer “missa” i gratuït, es a dir pagat amb als seus impostots, en segon lloc no rebries... Llegir més ajudes de “Carites” ni tampoc del consistori, tampoc tindries drets.
Aquets que tan reclamen aquí quant estan allí no obren boca.
T’ho dic per experiència ja que he viscut en alguns països islàmics i els infidels no sempre son ven mirats

p

paio

Igualada

13 de maig 2017.09:35h

Respondre

Doncs resulta que em crec la versió de l’Ajuntament. S’ha d’anar amb molta cura a l’hora de denunciar discriminacions i no caure en la demagògia fàcil. Hi ha gent que sembla que desitji... Llegir més que passin coses per poder demostrar, amb escrits si convé, lo dolents que son uns i lo bons que son altres. Sempre amb una deriva sospitosament unidireccional. Que la societat no és ”justa”? Potser no, però per a molta gent, no només per a determinats col·lectius, com sembla que ens volen vendre.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.